Viete, ako udržať JAHODY dlhšie čerstvé? 5 praktických TIPOV, aby vám nesplesniveli
6.6.202214:00
Čerstvo natrhané, voňavé, sladké a šťavnaté. Jahodám sa jednoducho nedá odolať. Či už si ich kúpite na trhu alebo ich vlastnoručne natrháte na plantážach. Lenže práve jahody patria k najchúlostivejšiemu ovociu. Ľahko sa vám tak môže stať, že už druhý deň bude polovica z nich pokazená.
Odtrhnutím stopky navyše vznikne rana, ktorá môže byť vstupnou bránou pre hnilobu.
Ak jahody zbierate sami vlastnoručne, či už v záhradke alebo na plantážach, zapamätajte si pre budúci zber, že ich musíte trhať aj so stopkami. Inak totiž rýchlo začnú vysychať, neudržia si dostatočný obsah vody a budú sa scvrkávať.
Viete, ako udržať JAHODY dlhšie čerstvé? 5 praktických TIPOV, aby vám nesplesniveli
6.6.202214:00
Čerstvo natrhané, voňavé, sladké a šťavnaté. Jahodám sa jednoducho nedá odolať. Či už si ich kúpite na trhu alebo ich vlastnoručne natrháte na plantážach. Lenže práve jahody patria k najchúlostivejšiemu ovociu. Ľahko sa vám tak môže stať, že už druhý deň bude polovica z nich pokazená.
Odtrhnutím stopky navyše vznikne rana, ktorá môže byť vstupnou bránou pre hnilobu.
Ak jahody zbierate sami vlastnoručne, či už v záhradke alebo na plantážach, zapamätajte si pre budúci zber, že ich musíte trhať aj so stopkami. Inak totiž rýchlo začnú vysychať, neudržia si dostatočný obsah vody a budú sa scvrkávať.
Viete, ako udržať JAHODY dlhšie čerstvé? 5 praktických TIPOV, aby vám nesplesniveli
6.6.202214:00
Čerstvo natrhané, voňavé, sladké a šťavnaté. Jahodám sa jednoducho nedá odolať. Či už si ich kúpite na trhu alebo ich vlastnoručne natrháte na plantážach. Lenže práve jahody patria k najchúlostivejšiemu ovociu. Ľahko sa vám tak môže stať, že už druhý deň bude polovica z nich pokazená.
Odtrhnutím stopky navyše vznikne rana, ktorá môže byť vstupnou bránou pre hnilobu.
Ak jahody zbierate sami vlastnoručne, či už v záhradke alebo na plantážach, zapamätajte si pre budúci zber, že ich musíte trhať aj so stopkami. Inak totiž rýchlo začnú vysychať, neudržia si dostatočný obsah vody a budú sa scvrkávať.