1. Priestor
Budete grilovať v záhrade, na terase alebo balkóne? Nezabudnite zhodnotiť technické možnosti daného miesta (veľkosť, elektrická prípojka...).

2. Druh a množstvo spracovávaných potravín
Minigrily postačia na párky, klobásy, zeleninu či syry. Na väčšie kusy mäsa, poctivé steaky či kura v celku budete potrebovať väčší gril, najlepšie s vekom.

3. Zdroj tepla
Je vám blízka klasika v podobe drevného uhlia alebo brikiet? Dovoľuje vám výber miesta voľbu elektrickej energie? Dáte prednosť plynu?

4. Obsluha a údržba
Pahrebu treba včas pripraviť, hoci mnohé kotlové grily to dnes zvládnu i do 20 minút. Elektrický rošt či lávové kamene v plynovom grile sa rozpália takmer okamžite. Pri griloch bez uhlia odpadá problém, kam s popolom.
