Sušené citrusové kolieska
Dehydrované citrusové kolieska môžete použiť na ochutenie horúceho čaju alebo rozmixované na prášok a zmiešané s bylinkami a korením. Ak si stihnete sušené citrusy pripraviť v predstihu, využijete ich pri príprave adventných vencov, dekorácií a vianočných ozdôb.
Budete potrebovať:
- ostrý nôž
- papier na pečenie
- plech
- pomaranče
- mandarínky
- grapefruity
- limety
- citrón

Postup:
1. Predhrejte rúru na 75˚C. Citrusy nakrájajte na hrubšie kolieska.
2. Poukladajte kolieska podľa druhov na plechy.
3. Citrusové plody sušte podľa druhu:
- mandarínky: 5 a pol až 6 hodín (otáčajte plechy každé 2 hodiny)
- citróny: 4 až 5 hodín (otáčajte plechy každé 2 hodiny)
- limety: 4 až 5 hodín (otáčajte plechy každé 2 hodiny)
- pomaranče: 6 až 7 hodín (otáčajte plechy každé 2 hodiny)
- grapefruity: 8 až 9 hodín (otáčajte plechy každé 3 hodiny)
