Reklama

Jedzte ich dennodenne! 10 najzdravších druhov ovocia zo slovenských záhrad

Ovocie, ktoré možno bežne pestovať v slovenských záhradách, je bohaté na živiny a poskytuje množstvo zdraviu prospešných látok.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
záhradkár logo

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Toto ovocie je nielen chutné, ale aj plné živín, ktoré prispievajú k celkovému zdraviu a pohode. Zaradením rôznych druhov do svojho jedálnička si môžete zabezpečiť prísun širokej škály vitamínov, minerálov a antioxidantov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Rýchly spôsob, ako uskladniť drobné OVOCIE bez ZAVÁRANIA
    Zdroj: redakcia Záhradkár

    Zdroj: Shutterstock

    Jablká

    Sú bohaté na vlákninu, vitamín C a antioxidanty. Podporujú zdravie srdca, pomáhajú pri regulácii hmotnosti a podporujú zdravie tráviaceho traktu.

    Zdroj: Shutterstock

    Hrušky

    Majú vysoký obsah vlákniny, vitamínu C a draslíka. Prospievajú zdraviu srdca, pomáhajú pri chudnutí a zlepšujú zdravie tráviaceho traktu.

    Zdroj: Shutterstock

    Slivky

    Obsahujú vitamíny C a K, vlákninu a antioxidanty. Pomáhajú pri trávení, posilňujú zdravie srdca a pomáhajú regulovať hladinu cukru v krvi.

    Zdroj: Shutterstock

    Čerešne

    Obsahujú vitamíny C a A, vlákninu a antioxidanty. Znižujú zápal, zlepšujú kvalitu spánku a podporujú zdravie srdca.

    Zdroj: Shutterstock

    Maliny

    Obsahujú veľa vlákniny, vitamínov C a K a antioxidantov. Podporujú reguláciu hmotnosti, zlepšujú trávenie a znižujú hladinu cholesterolu.

    Zdroj: Shutterstock

    Černice

    Obsahujú vitamíny C a K, vlákninu a antioxidanty. Podporujú zdravú pokožku, imunitné funkcie a napomáhajú tráveniu.

    Zdroj: Shutterstock

    Jahody

    Majú vysoký obsah vitamínu C, mangánu a antioxidantov. Posilňujú imunitný systém, znižujú zápaly a podporujú zdravie srdca.

    Zdroj: Shutterstock

    Červené ríbezle

    Sú bohaté na vitamíny C a K, vlákninu a antioxidanty. Podporujú imunitné zdravie, zlepšujú trávenie a zdravie pokožky.

    Zdroj: Shutterstock

    Egreše

    Majú vysoký obsah vitamínu C, vlákniny a antioxidantov. Podporujú trávenie, posilňujú imunitný systém a pomáhajú kontrolovať hladinu cukru v krvi.

    Zdroj: Shutterstock

    Hrozno

    Obsahuje vitamíny C a K, draslík a antioxidanty. Podporuje zdravie srdca, znižuje zápaly a pomáha pri trávení.

    Autor článku

    redakcia Záhradkár

    Kolektív autorov
    Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.