Jedzte ich dennodenne! 10 najzdravších druhov ovocia zo slovenských záhrad
24. 7. 2024, 12:00

Zdroj: Shutterstock
Toto ovocie je nielen chutné, ale aj plné živín, ktoré prispievajú k celkovému zdraviu a pohode. Zaradením rôznych druhov do svojho jedálnička si môžete zabezpečiť prísun širokej škály vitamínov, minerálov a antioxidantov.

Zdroj: redakcia Záhradkár
Zdroj: Shutterstock
Jablká
Sú bohaté na vlákninu, vitamín C a antioxidanty. Podporujú zdravie srdca, pomáhajú pri regulácii hmotnosti a podporujú zdravie tráviaceho traktu.
Zdroj: Shutterstock
Hrušky
Majú vysoký obsah vlákniny, vitamínu C a draslíka. Prospievajú zdraviu srdca, pomáhajú pri chudnutí a zlepšujú zdravie tráviaceho traktu.
Zdroj: Shutterstock
Slivky
Obsahujú vitamíny C a K, vlákninu a antioxidanty. Pomáhajú pri trávení, posilňujú zdravie srdca a pomáhajú regulovať hladinu cukru v krvi.
Zdroj: Shutterstock
Čerešne
Obsahujú vitamíny C a A, vlákninu a antioxidanty. Znižujú zápal, zlepšujú kvalitu spánku a podporujú zdravie srdca.
Zdroj: Shutterstock
Maliny
Obsahujú veľa vlákniny, vitamínov C a K a antioxidantov. Podporujú reguláciu hmotnosti, zlepšujú trávenie a znižujú hladinu cholesterolu.
Zdroj: Shutterstock
Černice
Obsahujú vitamíny C a K, vlákninu a antioxidanty. Podporujú zdravú pokožku, imunitné funkcie a napomáhajú tráveniu.
Zdroj: Shutterstock
Jahody
Majú vysoký obsah vitamínu C, mangánu a antioxidantov. Posilňujú imunitný systém, znižujú zápaly a podporujú zdravie srdca.
Zdroj: Shutterstock
Červené ríbezle
Sú bohaté na vitamíny C a K, vlákninu a antioxidanty. Podporujú imunitné zdravie, zlepšujú trávenie a zdravie pokožky.
Zdroj: Shutterstock
Egreše
Majú vysoký obsah vitamínu C, vlákniny a antioxidantov. Podporujú trávenie, posilňujú imunitný systém a pomáhajú kontrolovať hladinu cukru v krvi.
Zdroj: Shutterstock
Hrozno
Obsahuje vitamíny C a K, draslík a antioxidanty. Podporuje zdravie srdca, znižuje zápaly a pomáha pri trávení.