Reklama

Korenie pre vaše znamenie: Ktoré sa k vám hodí podľa zverokruhu?

Ktoré kuchynské korenie sa k vám hodí? Nájdite to svoje podľa znamenia zverokruhu.

Zdroj: Midjourney

Reklama
záhradkár logo

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Radi by ste si "okorenili" svoj život, či pokrmy a hľadáte novú inšpiráciu? Skúste si vybrať svoju osudnú koreninu, ktorá sa k vám hodí na základe znamenia zverokruhu.

Vodnár (20. január až 18. február)

Zdroj: Shutterstock

Ako Vodnár ste zvedavý a nápaditý. Paprikou môžete ozvláštniť akékoľvek jedlo a dodať trochu vzrušenia aj inak nudnému tanieru. Ste mimoriadne optimistický a všade, kam prídete, vyžarujete pozitivitu.

Ryby (19. február až 20. marec)

Zdroj: Shutterstock

Ryby sú prirodzene umelecké a kreatívne. Muškátový oriešok je jedným z tých kuchynských korenín, s ktorými sa môžete naozaj dobre zabaviť pri experimentovaní. Ste súcitný a veľmi vám záleží na blízkych vzťahoch s priateľmi a rodinou. Ste milý a starostlivý, a viete, ako oživiť večierok. Tak ako muškátový oriešok.

Baran (21. marec - 19. apríl)

Zdroj: Shutterstock

Ako Baran ste pravdepodobne známy svojou spontánnosťou a odvahou. Rozhodne ste silný, podobne ako pikantný čili prášok. Ste neuveriteľne energický a vaša povznášajúca energia zvyšuje náladu ľudí okolo vás.

Býk (20. apríl - 20. máj)

Zdroj: Shutterstock

Oregano je jedno z kuchynských korenín, ktoré sa hodí v podstate ku všetkému. Je jemné, ale chutné a skutoční šéfkuchári vedia, ako ho správne využiť. Ako Býk ste známy tým, že ste spoľahlivý a praktický. Ste tu, keď vás vaši priatelia potrebujú, a rozhodne nemáte radi drámu.

Blíženci (21. máj - 20. jún)

Zdroj: Shutterstock

Blíženci sú veľmi expresívni, pokiaľ ide o ich osobnosť. Podobne ako vanilkový extrakt v koláči, aj vy viete ovládnuť akúkoľvek spoločenskú situáciu, v ktorej sa ocitnete. Celkovo ste veľmi spoločenský človek, ale stále ste pozorný, starostlivý a láskavý.

Rak (21. júna - 22. júla)

Zdroj: Shutterstock

Zo všetkých kuchynských korenín je zázvor odjakživa známy svojou prirodzenou liečivou silou. Raci sú známi svojou intuíciou a majú prirodzené spojenie s minulosťou, najmä prostredníctvom spomienok. Podobne ako zázvor dodávate všetkým miestam, na ktoré idete, a ľuďom, ktorých stretávate, hrejivý nádych. Všade zanechávate kúsok seba.

Lev (23. júla - 22. augusta)

Zdroj: Shutterstock

Levi sú radi stredobodom pozornosti, bez ohľadu na akúkoľvek príležitosť. Ak do hociktorého jedla alebo nápoja pridáte čo i len najmenší kúsok kajenského korenia, dokonale vyjadríte svoju extravagantnú osobnosť a inakosť.

Panna (23. augusta - 22. septembra)

Zdroj: Shutterstock

Jedno z klasickejších kuchynských korenín, ale napriek tomu stále výnimočné. Rozmarín dokáže dodať eleganciu každému jedlu, pokiaľ viete, čo robíte. Panny si všímajú skôr drobné detaily, než aby sa na situáciu pozerali len ako na celok. Ste veľmi opatrný človek, pokiaľ ide o to, ako sa rozhodujete, a vždy premýšľate o všetkých možných výsledkoch.

Váhy (23. septembra - 22. októbra)

Zdroj: Shutterstock

Váhy sú mimoriadne spoločenské a milujú ľudské kontakty, a preto dokážete dobre vychádzať s kýmkoľvek. Tak ako cesnakový prášok. Je to jedno z tých kuchynských korenín, ktoré sa opäť hodí ku všetkému. Posypte si ním kuracie mäso, ryžu alebo pečenú zeleninu pre plnšiu chuť.

Škorpión (23. október - 21. november)

Zdroj: Shutterstock

Estragón je korenie, ktoré ľudia buď milujú, alebo nenávidia, ale tí, ktorí ho nenávidia, pravdepodobne len nemajú dostatok skúseností s jeho chuťou. Škorpióni môžu spočiatku pôsobiť príliš odvážne, ale nakoniec si ľudí získate svojím šarmom a intelektom.

Strelec (22. november - 21. december)

Zdroj: Shutterstock

Zo všetkých kuchynských korenín je kari to, s ktorým treba pracovať zručne. Ako Strelec však vo svojom živote potrebujete dobrodružstvo a tajomno. Nebojíte sa skúšať nové veci, najmä pokiaľ ide o cesty do vzdialených miest a spoznávanie rôznych kultúr.

Kozorožec (22. decembra - 19. januára)

Zdroj: Shutterstock

Kozorožci sú praktickí a trochu konzervatívni. S tymiánom je ťažké niečo pokaziť. Aj keby ste ho náhodou pridali príliš veľa, celkový pokrm to nezničí.

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.