Preskočiť na hlavný obsah
Reklama
2/15

pistáciové cookies recept: 20 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 13 AŽ 16 MINÚT Na cesto: • 230 g masla • 100 g krupicového cukru • 2 lyžičky vanilkovej pasty • 80 g medu • 1 žĺtok L • 270 g hladkej múky • štvrť lyžičky mletého kardamómu • štvrť lyžičky soli • 100 g nasekaných pistácií Na ozdobenie a krém: • 60 g masla • 2 lyžice práškového cukru • 100 g pistáciovej pasty 1. Zmäknuté maslo s cukrom, vanilkovou pastou a medom vyšľahajte na svetlú penu. Pridajte žĺtok, preosiatu múku s kardamó- mom, so soľou a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chlad- ničke aspoň hodinu oddychovať. 2. Z cesta odoberajte kúsky cesta vo veľ- kosti vlašského orecha a tvarujte guľôčky. Jemne ich zatlačte do pistácií, aby sa pokryla polovica každej guľôčky, potom položte pistáciovou stranou nahor na plech vyložený papierom na pečenie vo vzdiale- nosti približne 5 cm od seba. 3. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 8 minút. Vyberte z rúry a zatlačte dno malého pohárika do stredu každého koláčika, aby ste urobili okrúhlu priehlbinu. Vráťte plech do rúry a dopečte ešte 5 až 8 minút, tak aby okraje koláčikov získali zlatú farbu. Nechajte vychladnúť. 4. Na krém vyšľahajte maslo s cukrom do peny, pridajte pistáciovú pastu a opäť vyšľahajte. Krémom naplňte cukrárenské vrecko s ozdobnou špičkou a ozdobte vychladnuté sušienky. Naplnené sušienky skladujte na chladnom mieste.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA