1 / 42 |
Pri vegánstve sa naučíte pripravovať si jedlo sami doma.
zdroj:
Shutterstock
2 / 42 |
Niektoré druhy zeleniny a ovocia pomáhajú predchádzať mnohým druhom rakoviny.
zdroj:
Shutterstock
3 / 42 |
Sušené ovocie obsahuje fruktózu, cukor nachádzajúci sa prirodzene v ovocí.
zdroj:
Shutterstock
4 / 42 |
Za kôš ovocia a zeleniny vám prospeje pri žalúdkových vredoch.
zdroj:
Shutterstock
5 / 42 |
zelený čaj - prášok
zdroj:
SHUTTERSTOCK
6 / 42 |
Osmažená zelenina na olivovom oleji je chutná a ľahko stráviteľná.
zdroj:
Shutterstock
7 / 42 |
Pravidelné pitie zeleného čaju znižuje rizikovo vzniku rakoviny až o polovicu a pomáha tiež proti šíreniu metastáz v organizme. Obsahuje polyfenoly, ktoré potlačia rast a rozšírenie tumoru. Zelený čaj je silný antioxidant, doprajte si ho každý deň, čerstvo uvarený, nie ten z kúpených umelých fliaš, do ktorého sa pridáva veľa cukru, farbív, aróm a iných látok.
zdroj:
Shutterstock
8 / 42 |
Zažeňte únavu použitím správnych olejov.
zdroj:
shutterstock
9 / 42 |
Zlúčeniny v zelenom čaji matcha skvele podporia chudnutie.
zdroj:
Shutterstock
10 / 42 |
strukoviny - fazuľa, hrášok, sója
zdroj:
SHUTTERSTOCK
11 / 42 |
Vegetariánsky burger so sójovým mäsom
zdroj:
Shutterstock
12 / 42 |
Sója by nemala chýbať v jedálničku žiadnej ženy.
zdroj:
Shutterstock
13 / 42 |
Skúste vymeniť normálne mlieko za sójové.
zdroj:
Shutterstock
14 / 42 |
sója - sójová múka
zdroj:
SHUTTERSTOCK
15 / 42 |
chlieb - špenát - vajce
zdroj:
SHUTTERSTOCK
16 / 42 |
Možno by bolo dobré skúsiť prírodné prípravky z lekárne vo forme čajov (sója, ľanové semiačka a podobne),
zdroj:
shutterstock, archív
17 / 42 |
Orechy a slané
zdroj:
shutterstock
18 / 42 |
Nie sú tuky ako tuky
zdroj:
Shutterstock
19 / 42 |
Ilustračná snímka
zdroj:
Shutterstock
20 / 42 |
Zemiakové placky podávame so zeleninou a sviežim dresingom z gréckeho jogurtu, pár kvapiek citróna, štipky soli a byliniek.
zdroj:
Shutterstock
21 / 42 |
Hrianky s vajíčkom
zdroj:
Shutterstock
22 / 42 |
Makadámiový orech je plod makadámie celistvolistej.
zdroj:
Shutterstock
23 / 42 |
strukoviny - fazuľa, sója
zdroj:
SHUTTERSTOCK
24 / 42 |
Vajcia uvaríme natvrdo. Z tekvice vyberieme vnútro a nakrájame na kúsky.
zdroj:
Shutterstock
25 / 42 |
Jednoduchá bylinková omáčka
zdroj:
Shutterstock
26 / 42 |
orechy vianoce
zdroj:
Shutterstock
27 / 42 |
Jogurt s medom
zdroj:
shutterstock
28 / 42 |
Domáce orechové musli
zdroj:
Shutterstock
29 / 42 |
Zjedzte denne 4 kešu orechy, vaše telo sa vám poďakuje.
zdroj:
Shutterstock
30 / 42 |
jogurt - ovocie - müsli
zdroj:
SHUTTERSTOCK
31 / 42 |
Takmer všetky druhy pôsobia prospešne na výkonnosť mozgu.
zdroj:
Shutterstock
32 / 42 |
Mastné ryby ako losos, tuniak, haring či makrela sú ideálnym zdrojom omega 3 mastných kyselín.
zdroj:
Shutterstock
33 / 42 |
Obsahuje katechín, ktorý pôsobí proti zužovaniu ciev.
zdroj:
Shutterstock
34 / 42 |
Červené mäso a pečeň obsahujú železo.
zdroj:
Shutterstock
35 / 42 |
Výrobky ako napríklad sójové mlieko či tofu, sú bohaté na lecitín, cholín a vitamín B1.
zdroj:
Shutterstock
36 / 42 |
Takmer tri štvrtiny mozgu pozostávajú z vody.
zdroj:
Shutterstock
37 / 42 |
Kapusta, kel, karfiol, brokolica, žerucha a špenát podporujú kognitívne funkcie.
zdroj:
Shutterstock
38 / 42 |
Strukoviny majú vysoký obsah rastlinných bielkovín.
zdroj:
Shutterstock
39 / 42 |
Vajcia sú bohaté na vitamín B12 a lecitín.
zdroj:
Shutterstock
40 / 42 |
Syry, mlieko a jogurty sú bohaté na vápnik.
zdroj:
Shutterstock
41 / 42 |
Celozrnný chlieb a pečivo obsahujú okrem iného zložené cukry.
zdroj:
Shutterstock
42 / 42 |
Orechy obsahujú vitamín E a B6, omega 3 mastné kyseliny aj antioxidanty.
zdroj:
Shutterstock