Kolegyne z magazínu Dobré jedlo pre vás zozbierali recepty na vynikajúce jarné polievky, ktoré vám dodajú silu, zaženú hlad a nabijú energiou.

JARNÁ MINESTRONE
4-5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Budete potrebovať:
- pol lyžičky semiačok koriandra
- pol lyžičky semiačok fenikla
- 4-5 guľôčok čierneho korenia
- 3 strúčiky cesnaku
- 6 jarných cibuliek
- pol čili papričky
- 1 pór
- 2 plátky citrónovej kôry
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- 1 čerstvý fenikel
- 1 konzerva bielych fazúľ
- 3 hrste baby špenátu
- pol šálky hrášku
- soľ
- 2-3 lyžice olivového oleja
- chlieb na podávanie
POSTUP
- Koriander, fenikel a čierne korenie pomeľte. V hrnci zohrejte olej, pridajte na tenké plátky nakrájaný cesnak, pomleté korenie a jemne opečte. Pridajte jarné cibuľky nakrájané na paličky, čili papričku a pór na kolieska, citrónovú kôru a opekajte, kým cibuľky a pór nezmäknú.
- Vlejte vývar a priveďte do varu. Znížte teplotu a pridajte fenikel nakrájaný na plátky. Varte 5-10 minút.
- Nakoniec pridajte prepláchnuté fazule, špenát, hrášok, dosoľte a nechajte zeleninu prehriať. Podávajte s dobrým chlebíkom.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>