Cupcakes s žihľavovým krémom
Na cesto budete potrebovať:
- 100 g hladkej múky
- 100 g polohrubej múky
- 115 g zmäknutého masla
- 130 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
- 60 ml mlieka
- 1 a pol čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- štipku soli
Na krém budete potrebovať:
- 30 g pŕhľavy (alebo 15 g pŕhľavy a 15 g medovky)
- 250 g zmäknutého masla
- 3 čajové lyžičky práškového cukru
- šťavu z polovice citróna

Na prípravu cesta vyšľahajte maslo s cukrom na svetlú nadýchanú penu. Zašľahajte do nej vajcia a vanilkový extrakt. Postupne vmiešajte mlieko a obe múky zmiešané s kypriacim práškom do pečiva. Košíčky na mafiny naplňte do trištvrte cestom a pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút. Na krém vriacou vodou sparte pŕhľavu a dôkladne vyžmýkajte. Spolu s citrónovou šťavou ju rozmixujte dohladka. Maslo vyšľahajte s cukrom na svetlú penu a potom do nej postupne zašľahajte pŕhľavové pyré. Krémom naplňte cukrárske vrecko a ozdobte vychladnuté koláčiky.