Reklama

Bude váš vianočný stôl elegantný, honosný, či retro? Nechajte sa inšpirovať, aby vám chutilo

vianočný stôl

Zdroj: https://sk.pinterest.com/LiNgsmoment/

Reklama

Základom je obrus, ktorý dopĺňajú podložky, behúň a obrúsky, luxusný nádych vyčaria zlaté či strieborné doplnky, ozdoby v honosnej mise či farebné dekorácie dodajú výzdobe prírodný rozmer.

To, ako bude váš sviatočný stôl vyzerať, ovplyvní obrus. Je rozdiel, či prestriete na retro vyšívané plátno alebo použijete najmódnejší kúsok, ktorému ste tesne pred sviatkami jednoducho neodolali.
Výšivka väčšinou v klasickej červeno zelenej kombinácii znesie skôr strohejšiu výzdobu tón v tóne. Hodia sa k nej biele alebo červené sviečky, decentné obrúsky a vetvičky s ihličím. Vyzdobiť stôl odetý novým obrusom je už výzva, ktorá vás pasuje za dekoratéra. Musíte sa pohrať s farbami, veľkosťou i tvarom doplnkov.

Vytvorte mustru, ktorá sa dá meniť

Aby ste tento rok trafili klinec po hlavičke, vytvorte si akýsi základ pre zdobenie, ktorý môžete varírovať a každý rok meniť. Takto sa ľahko prispôsobíte aj neustále meniacim sa trendom. Ihličie na stole len zvýrazní atmosféru, rovnako aj biely servis. Svetielka v teplom tóne dodajú výzdobe mäkkosť. Decentne zdobené papierové obrúsky a príbor len celý dekor doladia.

Potom sa už len pohrajte s farbami. Použite červené a zelené behúne na stôl, podložky či obrúsky. Pre luxusnejší vzhľad pridajte zlaté alebo strieborné akcenty. Do stredovej dekorácie zakomponujte červené sviečky, borovicové vetvičky a lístky cezmíny. Niekoľko vianočných ozdôb alebo misa naplnená žiarivými guľami pomôžu dodať stolu iskru. Na inšpiráciu nahliadnite do galérie tohto článku.

Počuli ste už náš podcast? V každej epizóde vám prezradíme praktické tipy do záhrady a poskytneme zaujímavé rozhovory s odborníkmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Vyštudovala som Záhradníctvo na Slovenskej Poľnohospodárskej Univerzite, kde som sa priučila technológii pestovania ovocia, kvetov, zeleniny aj viniča. Lásku k prírode som dostala do vienka od mojich príbuzných, ktorí inklinovali k pestovaniu rastlín a výrobe vína. Po štúdiu moja cesta viedla do redakcie časopisu Záhradkár, kde sa snažím neustále prinášať zaujímavé záhradkárske témy, ktorými žijem aj v súkromí.