Reklama

KVÍZ | Ste skutočný majster KVÁSKOVANIA? Otázky, pri ktorých sa zapotíte

Množstvom múky a teplotou môžete kvások spomaliť a zachovať si ho v plnej sile aj po dlhší čas. Keď kvások dosiahne svoj vrchol, začne sa prepadať. Vtedy už na pečenie nie je vhodný a treba ho znova nakŕmiť.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Myslíte si, že máte kváskovanie v malíčku? Alebo len začínate svoju cestu k domácemu chlebu? Otestujte svoje znalosti o kvásku, jeho starostlivosti a využití. Zistite, či ste začiatočník, znalec, alebo skutočný kváskový majster!

Zdroj: shutterstock

1/10 - Čo je základnou zložkou kvásku?

Zdroj: shutterstock

2/10 - Ako dlho by mal kvások fermentovať pred prvým použitím?

Zdroj: shutterstock

3/10 - Ako spoznáte, že váš kvások je aktívny a pripravený na použitie?

Zdroj: shutterstock

4/10 - Akú funkciu plní kvások v chlebe?

Zdroj: Shutterstock

5/10 - Aký typ múky je ideálny na začatie kváskovania?

Zdroj: Shutterstock

6/10 - Ako často by ste mali „kŕmiť“ kvások, keď ho skladujete na kuchynskej linke?

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.