Reklama

Jagavé DECEMBROVÉ VYDANIE časopisu Záhradkár kupujte už teraz + PRÍLOHA! 16 STRÁN plných Vianoc

Záhradkár 12/2024

Zdroj: Záhradkár

Reklama

Tieto Vianoce budú plné chutí, vôní a tradičných dobrôt z domácich surovín. Na sviatočný stôl vyberte správnu rybu a doplňte ju obľúbeným exotickým ovocím. Prijmite pozvanie na Štedrú večeru od Katky Nádaskej a pripravte si legendárne švédske kvapky podľa bylinkárky... Decembrový Záhradkár srší skvelými nápadmi a je len na vás, čo z bohatej nádielky dobrých rád a inšpirácií vám učaruje.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vianočný Záhradkár mieri do predaja! Nahliadnite do decembrového vydania

    Dovoľte si byť deťmi

    Taktiež sa občas túžite vrátiť do detských čias, keď bol december viac o prostých radostiach? So sestrou sme vždy nedočkavo otvárali okienka adventných kalendárov, mamina nám púšťala vianočné koledy na obohratých kazetách a tú najkrajšiu borovicu sme vždy našli iba s tatom. Pozrieť sa na posledné dni v roku cez okuliare detstva vám môže priniesť pocit istoty a domácej pohody. Aj preto sa v dospelosti radi vraciame k overeným rodinným tradíciám a starým veciam.

    Ošúchaný stojan na stromček nemusíte nutne vymieňať, chýbajúce ozdoby doplňte sušenými kvetmi či pomarančmi a rozhodne nemeňte vianočné menu. Nestresujte, že na stole nebude „plávať“ kapor, tácky sa nepodlomia pod desiatkami druhmi koláčov a že neurobíte domácu majonézu do zemiakového šalátu. Ušetrený čas venujte rodine. Olúpte si spolu mandarínky, poskladajte betlehem a čítajte nové vydanie magazínu Záhradkár. Za celú redakciu vám chcem, milí čitatelia, popriať, aby ste tieto Vianoce prežili tak, ako to dokážu iba deti.

    Lea Lejla MARUŠICOVÁ, redaktorka

    Téma mesiaca

    Návrat k tradičným jedlám

    Láska, radosť a pokora… Aj tak môžu chutiť Vianoce. Že ide o skutočné ingrediencie, by vám vedeli povedať ruky starých a prastarých mám. Sviatočné jedlá pripravovali s úctou k pôde, ktorá im rok čo rok prinášala úrodu. Iba vďaka nej mohli zamiesiť cesto na koláče, uvariť zemiaky na šalát či nabrať plnými hrsťami kyslú kapustu zo suda. Niekedy tie najodvážnejšie recepty nenájdete na internete, ale v zamastenej kuchárskej knižke, ktorej strany boli mnohokrát otočené a ingrediencie veľakrát prepísané. Nebojte sa teda oprášiť „nudné“ tradičné jedlá. Najlepšie vianočné menu bude aj tak to, ktoré vykúzli úsmev na tvári vašich milovaných.

    ČO EŠTE? DO DECEMBROVÉHO ČÍSLA MÔŽETE NAHLIADNUŤ V GALÉRII

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.