Reklama

Myslela si, že je s jej LEVANDUĽOU koniec: Použila tento ZÁZRAK a zostala v nemom úžase!

Ako na to?

  • Vaječné škrupiny opláchnite a nechajte ich uschnúť (ideálne 1 – 2 dni). Zvyšky žĺtka môžu prilákať nežiaduce návštevy.
  • Sušte ich v rúre na 200 °C približne 10 – 15 minút – rýchlejšie sa rozpadnú a budú sa ľahšie drviť.
  • Rozdrvte ich pomocou valčeka, mixéra alebo medzi prstami na menšie kúsky.
  • Nasypte 1 – 2 polievkové lyžice ku každej levanduli – raz na jar a raz v lete.
Vaša levanduľa sa vám odvďačí bohatým rastm.

Zdroj: istock

Vaša levanduľa sa vám odvďačí bohatým rastm.

Na čo si dať pozor?

Hoci vaječné škrupiny majú veľa výhod, platí tu pravidlo "menej je viac". Ak pridáte priveľa, môžete prekysliť pôdu alebo spomaliť rozklad organických látok. Okrem toho netreba zabúdať, že škrupiny sa rozkladajú pomaly, takže účinky sa prejavia postupne.

Ak si však tento zvyk osvojíte, vaša levanduľa sa vám odvďačí bohatým kvitnutím, silnejšími stonkami a lepšou odolnosťou voči škodcom. A navyše – šetríte životné prostredie a dávate druhý život niečomu, čo by inak skončilo v koši!

Strana

2/2

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.
Reklama