Myslela si, že je s jej LEVANDUĽOU koniec: Použila tento ZÁZRAK a zostala v nemom úžase!
5. 3. 2025, 16:00
Ako na to?
- Vaječné škrupiny opláchnite a nechajte ich uschnúť (ideálne 1 – 2 dni). Zvyšky žĺtka môžu prilákať nežiaduce návštevy.
- Sušte ich v rúre na 200 °C približne 10 – 15 minút – rýchlejšie sa rozpadnú a budú sa ľahšie drviť.
- Rozdrvte ich pomocou valčeka, mixéra alebo medzi prstami na menšie kúsky.
- Nasypte 1 – 2 polievkové lyžice ku každej levanduli – raz na jar a raz v lete.

Zdroj: istock
Vaša levanduľa sa vám odvďačí bohatým rastm.
Na čo si dať pozor?
Hoci vaječné škrupiny majú veľa výhod, platí tu pravidlo "menej je viac". Ak pridáte priveľa, môžete prekysliť pôdu alebo spomaliť rozklad organických látok. Okrem toho netreba zabúdať, že škrupiny sa rozkladajú pomaly, takže účinky sa prejavia postupne.
Ak si však tento zvyk osvojíte, vaša levanduľa sa vám odvďačí bohatým kvitnutím, silnejšími stonkami a lepšou odolnosťou voči škodcom. A navyše – šetríte životné prostredie a dávate druhý život niečomu, čo by inak skončilo v koši!
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Autor článku
Výber pre vás
Dnes zaujalo
Hviezdy rozhodli: Bylinky, ktoré sú vám šité na mieru podľa znamenia
Klasika, ktorá nikdy neomrzí: Kotlíkové lečo vám ulahodí
Manžel veľa pracuje, je hrozne vyčerpaný: Nemáme na seba vôbec čas, cítim sa osamelá
VIDEO Hoax alebo kruté týranie? Ochytové zariadenia na medvede sú pod paľbou kritiky
Reklama