Logo
Reklama

Trvanlivosť dokážete predĺžiť aj TEKVICIAM! No POZOR: Tieto na tanier rozhodne nepatria!

Kukurbitacíny produkujú hlavne uhorky, tekvice, melóny alebo cukety. Tieto toxíny slúžia rastlinám ako ochranná látka proti bylinožravcom.

Zdroj: shutterstock

Reklama
Reklama

Zatiaľ čo niektoré druhy tekvíc sú bezpečné na konzumáciu a obsahujú len minimálne množstvo cucurbitacínov, okrasné tekvice môžu obsahovať vysoké množstvo týchto látok, a preto by sa nemali konzumovať. Dokážete ich však využiť ako jesennú dekoráciu, ktorá vydrží až do jari.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás