Logo
Reklama

Tušili ste, že tieto plody sú JEDLÉ? Pri ich hľadaní sa upriamte na ČERVENÚ FARBU

Plody jarabiny sa nemajú konzumovať čerstvé, pretože niektoré látky v nich by mohli spôsobiť miernu otravu. Sušením alebo tepelným spracovaním sa však negatívny účinok týchto substancií stráca.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Keď sa lístie stromov začne farbiť do zlatistých a červených odtieňov a vzduch sa nesie v chladnom jesennom dychu, prichádza čas zberu jedlých plodov, ktoré ponúka príroda. Upriamte pozornosť na červenú! O šípkach však reč nebude.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás