5 dôležitých zásad zavárania, ktoré musí poznať každá gazdinka + 3 nezvyčajné tipy
29.7.202111:00
Či už používate zaváraniny do varenia, pečenia, alebo ich máte rady ako prílohu k hlavným jedlám, ovocie a zelenina v pohároch sú pokladmi vašej špajzy. Výroba domácich džemov, zaváranie zeleniny a ovocia, to je jednoducho mravčia práca. Ponúkame vám pár zásad úspešného zavárania.
1. zásada: Čistota
Dokonale čisté musia byť všetky pomôcky, s ktorými budete pracovať, teda najmä vrchnáky a poháre. Najlepšie urobíte, ak ich sterilizujete v hrnci s horúcou vodu alebo poukladáte na plech naplnený vodou a zahrejete v rúre. Po sterilizácii nechajte poháre vyschnúť, neutierajte ich. Ovocie alebo zelenina, ktoré chcete zavariť, musíte najskôr prebrať. Vyberajte len zdravé a nie príliš mäkké kusy. Z nich môžete urobiť džem, do ktorého sa hodí aj prezreté ovocie. Odstráňte aj lístky, stopky, dôkladne ho umyte a nechajte odkvapkať.
5 dôležitých zásad zavárania, ktoré musí poznať každá gazdinka + 3 nezvyčajné tipy
29.7.202111:00
Či už používate zaváraniny do varenia, pečenia, alebo ich máte rady ako prílohu k hlavným jedlám, ovocie a zelenina v pohároch sú pokladmi vašej špajzy. Výroba domácich džemov, zaváranie zeleniny a ovocia, to je jednoducho mravčia práca. Ponúkame vám pár zásad úspešného zavárania.
1. zásada: Čistota
Dokonale čisté musia byť všetky pomôcky, s ktorými budete pracovať, teda najmä vrchnáky a poháre. Najlepšie urobíte, ak ich sterilizujete v hrnci s horúcou vodu alebo poukladáte na plech naplnený vodou a zahrejete v rúre. Po sterilizácii nechajte poháre vyschnúť, neutierajte ich. Ovocie alebo zelenina, ktoré chcete zavariť, musíte najskôr prebrať. Vyberajte len zdravé a nie príliš mäkké kusy. Z nich môžete urobiť džem, do ktorého sa hodí aj prezreté ovocie. Odstráňte aj lístky, stopky, dôkladne ho umyte a nechajte odkvapkať.
5 dôležitých zásad zavárania, ktoré musí poznať každá gazdinka + 3 nezvyčajné tipy
29.7.202111:00
Či už používate zaváraniny do varenia, pečenia, alebo ich máte rady ako prílohu k hlavným jedlám, ovocie a zelenina v pohároch sú pokladmi vašej špajzy. Výroba domácich džemov, zaváranie zeleniny a ovocia, to je jednoducho mravčia práca. Ponúkame vám pár zásad úspešného zavárania.
1. zásada: Čistota
Dokonale čisté musia byť všetky pomôcky, s ktorými budete pracovať, teda najmä vrchnáky a poháre. Najlepšie urobíte, ak ich sterilizujete v hrnci s horúcou vodu alebo poukladáte na plech naplnený vodou a zahrejete v rúre. Po sterilizácii nechajte poháre vyschnúť, neutierajte ich. Ovocie alebo zelenina, ktoré chcete zavariť, musíte najskôr prebrať. Vyberajte len zdravé a nie príliš mäkké kusy. Z nich môžete urobiť džem, do ktorého sa hodí aj prezreté ovocie. Odstráňte aj lístky, stopky, dôkladne ho umyte a nechajte odkvapkať.