Po príchode z práce a celodenných povinnostiach sa len málokomu chce vyvárať zložité večere. Vyskúšajte radšej chutné a zdravé recepty z Dobrého jedla, ktoré budete mať hotové raz-dva!

HUMMUS Z PEČENEJ MRKVY
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Budete POTREBOVAŤ:
- pol cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru
- pol lyžičky kurkumy
- pol lyžičky mletých horčicových semiačok
- pol lyžičky mletých koriandrových semiačok
- 4 väčšie mrkvy
- 1 plechovka cíceru (400 g)
- šťava z 1 limet
- 250 g ricotty
- maslo
- soľ, korenie tortily a mix čerstvej zeleniny na podávanie
POSTUP:
- Rúru vyhrejte na 220 °C. Do misy dajte očistenú mrkvu nakrájanú na menšie kúsky, pridajte roztopené maslo (asi 15 ml), cibuľu nakrájanú nahrubo, nakrájaný cesnak, zázvor, kurkumu aj oba druhy semiačok. Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladajte mrkvovú zmes a dajte piecť na 15-20 minút. Vyberte z rúry a nechajte chvíľu vychladnúť.
- Do mixéra dajte cícer, upečenú mrkvovú zmes, limetovú šťavu a rozmixujte na hladkú hmotu. Hummus preložte do misy, zmiešajte s ricottou, ochutnajte a prípadne dochuťte soľou, korením aj limetovou šťavou.
- Tortily rozkrájajte na menšie trojuholníky, potrite ich olivovým olejom a dajte do rúry vyhriatej na 200 °C na 5-7 minút, aby boli chrumkavé a pekne zlaté.
- Hummus servírujte s opečenými tortilami a čerstvou zeleninou.