Reklama

Cukety nemôžu byť nikdy NUDNÉ! Náplne 4x INAK pre mäsožravcov aj vegetariánov

Skvelé letné predjedlo, netradičná príloha alebo chuťovka k vínu. Plneným cuketám môžete dodať akúkoľvek chuť a vykúzliť tak pohostenie doslova „z jedného plechu“

Zdroj: shutterstock

Reklama

Skvelé letné predjedlo, netradičná príloha alebo chuťovka k vínu. Plneným cuketám môžete dodať akúkoľvek chuť a vykúzliť tak pohostenie doslova „z jedného plechu“

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduchý TRIK, ako vám budú cukety rodiť celé LETO
    Zdroj: redakcia Záhradkár

    Základný recept

    Zdroj: shutterstock

    Plnené cukety 4x INAK

    Cukety pozdĺžne rozpoľte a lyžičkou vydlabte mäkké vnútro. Potom ich osoľte, pokvapkajte olejom, zakryte alobalom a pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút. Potom ich naplňte vybranou náplňou a pečte nezakryté ďalších 15 minút.

    So špenátom a syrom feta

    Zdroj: Shutterstock

    Plnené cukety 4x INAK

    V panvici rozpáľte 2 lyžice olivového oleja a orestujte na ňom na plátky nakrájaný cesnak. Pridajte 200 g čerstvého špenátu a nechajte ho zvädnúť. Nechajte vychladnúť a vytlačte z neho čo najviac tekutiny. V miske zmiešajte 200 g ricotty, 2 vajcia a 120 g rozdrobenej fety. Dochuťte muškátovým orieškom a vmiešajte vyžmýkaný špenát. Zmesou naplňte cukety a upečte ich.

    S mletým mäsom a parmezánom

    Zdroj: shutterstock

    Plnené cukety 4x INAK

    V panvici rozpáľte 2 lyžice olivového oleja a orestujte na ňom nadrobno nasekanú 1 cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Potom do panvice pridajte 300 g mletého bravčového mäsa a opečte ho dozlatista. Pridajte 4 rajčiny nakrájané na kocky, 1 lyžičku sušeného pamajoránu (oregana), podlejte trochou vody, osoľte a okoreňte. Duste 20 minút, aby zmes zhustla. Naplňte cukety, posypte strúhaným parmezánom a zapečte.

    S cícerom a kozím syrom

    Zdroj: shutterstock

    Plnené cukety 4x INAK

    Menšiu červenú cibuľu nakrájajte na kolieska. Bylinky nasekajte (petržlenová vňať, bazalka, pamajorán, tymian) a 50 g cherry rajčín rozkrojte na polovice. Všetko zmiešajte v miske a pridajte 50 g sterilizovaného cíceru. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Zmesou naplňte cukety a posypte rozdrobeným kozím syrom. V miske zmiešajte 2 lyžičky olivového oleja a 2 lyžičky citrónovej šťavy, prelejte cez náplň a upečte.

    S paprikou a klobásou

    Zdroj: shutterstock

    Plnené cukety 4x INAK

    V panvici rozpáľte 2 lyžice oleja a orestujte na ňom nasekanú 1 šalotku a 2 strúčiky cesnaku. Potom pridajte na kocky nakrájanú červenú a žltú papriku a krátko orestujte. Vsypte na tenké kolieska nakrájanú klobásu a opekajte dozlatista. Ľahko osoľte a okoreňte, zmesou naplňte cuketu, posypte rozdrobenou gorgonzolou a zapečte.

    Autor článku

    Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
    Výber pre vás