Mandarínky, olivy, figy, blitvu aj granátové jablká - to sú veci, ktoré si pestujú moji známi vo svojej záhradke v Chorvátsku. Navštevujeme ich aspoň raz do roka. Práve oni mi ukázali špecialitu, ktorú jedia takmer ku všetkému. Ale poďme od začiatku...

Keď sa tam prisťahovali, nepoznali tam prakticky nikoho. Postupne si našli známych - miestnych obyvateľov chorvátskeho mestečka. Medzi nimi bol aj majiteľ miestnej reštaurácie, do ktorej chodievajú každú nedeľu. Raz, keď čakali dlhšie na jedlo, im doniesol pozornosť podniku - čerstvo upečené pečivo a k nemu prílohu v miske.
Odkedy túto špecialitu ochutnali, jedia ju ku všetkému. Ráno s čerstvým chlebom, na obed ako prílohu k hlavnému jedlu a na večeru len tak k vínku.
Recept na ďalšej strane >>>