Jahodová, ríbezľová, malinová... To sú príchute, ktoré aktuálne záhradka ponúka. Namiešajte si z drobného ovocia skvelú zmrzlinu. Chutnú a zaručene zdravú.
Malinová zmrzlina
Postup si ukážeme na príprave malinovej zmrzliny. Budete potrebovať:
- 500 g malín (alebo menej, ak chcete, aby bola zmrzlina viac smotanová)
- 2 polievkové lyžice medu
- ½ citróna
- 1 balenie šľahačkovej smotany
- 1 balenie prípravku na stuhnutie šľahačky
Nazbierajte si v záhrade maliny, ideálne za slnečného počasia v dopoludňajších hodinách. Vtedy sú plody najsladšie a najaromatickejšie.
Prepláchnite ich vodou:
Nasypte maliny do misky mixéra. Zalejte šťavou z polovičky citróna, pridajte med:
Všetko dovedna úplne rozmixujte:
Jadierka by maškrtníkov v zmrzline poriadne rušili. Preto voňavú a chutnú hmotu prepasírujte:
Vymiešajte smotanu na šľahačku a zafixujte stužovačom:
Prepasírovanú malinovú dobrotu vlejte do šľahačky a dôkladne vymiešajte, avšak pri nízkych otáčkach:
Hmotu premiestnite do dózy, v ktorej ju uložíte do mrazničky.
Náš tip: Ak si nepotrpíte na tuhej zmrzlinovej konzistencii, pokojne vložte hmotu do chladničky a naberajte si ju lyžičkou.
Čo so zvyškom?
Malinové jadierka s kúskami dužiny by bolo škoda len tak zahodiť. Môžete si z nich pripraviť napríklad čaj. Vypiť ho môžete studený, veď ovocný čaj vás skvele osvieži.