Reklama

Geniálny recept na veľkonočný stôl: Kváskové tekvicové hniezda s medvedím cesnakom

Na veľkonočný stôl okrem sladkých koláčov nezabudnite pripraviť slané slimáky s úžasnou jarnou bylinkou – medvedím cesnakom. Zaručene sa na tanieri dlho neohrejú.

Zdroj: Kváskulienka

Reklama

Lenka Pillárová

Kváskulienka

Krásne žlté cesto ochutené medvedím cesnakom a strúhaným syrom priam láka na zahryznutie. Žltú farbu a jemnú chuť cesta docielite pridaním pyré z pečenej maslovej tekvice a štipkou mletej kurkumy.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Je tu jar a veľtrh Záhradkár sa blíži! Nezmeškajte aprílové číslo vášho obľúbeného časopisu

    Aj do cesta s droždím pokojne pridajte časť kvásku, ale uberte z množstva droždia. V takom prípade nechajte kvasiť cesto v chladničke pri nižšej teplote 10 až 12 hodín. Pšeničný kvas si „nakŕmte“ približne 6 až 8 hodín pred prípravou cesta. Potrebujete 150 g, čiže do menšej misky nasypte 75 g hladkej múky, pridajte 75 g vody a 1 ČL materského pšeničného kvasu. Prikryte a nechajte pri izbovej teplote aktivovať.

    Zdroj: Kváskulienka

    Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Nechajte sa inšpirovať a objavte spolu so mnou silu kvásku! Povediem vás tak, aby sa z kvásku stal váš kamarát.

    Na 50 až 60 kúskov budete potrebovať:

    • 100 g mlieka
    • 10 až 15 g čerstvého droždia
    • 1 ČL cukru
    • 1 väčšie vajce
    • 150 g pšeničného tekutého kvasu
    • 200 g pyré z pečenej maslovej tekvice
    • 1 ČL mletej kurkumy
    • 50 ml rastlinného oleja/ bravčovej masti
    • 10 g soli
    • 500 g hladkej múky
    • sezam/ľan na posypanie

    Na plnku budete potrebovať:

    • 100 g mäkkého masla
    • 3,5 ČL soli
    • štipku mletého čierneho korenia
    • 1 ČL sušeného tymianu
    • 3 lisované strúčiky cesnaku
    • za hrsť listov medvedieho cesnaku
    • 150 g strúhaného syra

    Počuli ste už náš podcast? V každej epizóde vám prezradíme praktické tipy do záhrady a poskytneme zaujímavé rozhovory s odborníkmi.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Lenka Pillárová

    Kváskulienka
    Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Nechajte sa inšpirovať a objavte spolu so mnou silu kvásku! Povediem vás tak, aby sa z kvásku stal váš kamarát.