Guláš z vatovca
Budete potrebovať:
- 400 g vatovca
- 3 červené papriky
- cibuľu
- 4 PL bravčovej masti
- 100 ml kyslej smotany
- 2 PL hladkej múky
- mletú sladkú papriku
- soľ
- vývar

Cibuľu nakrájajte na drobno a poduste na bravčovej masti. Vmiešajte lyžičku mletej sladkej papriky, čerstvú papriku nakrájanú na rezančeky a spolu poduste. Medzitým si olúpte a nakrájajte vatovec a pridajte do zmesi. Osoľte, zalejte vývarom a opäť duste. Keď huby zmäknú, pridajte kyslú smotanu zmiešanú s hladkou múkou. Nechajte prejsť varom a podávajte s chlebom alebo so zemiakmi.
Inšpiráciu na vegetariánske recepty z vatovca nájdete vo FOTOgalérii!