Iné už chcieť nebudete! PETRŽLENOVÉ HRANOLČEKY s cesnakovým dipom
5. 9. 2024, 20:00

Zdroj: Dobré Jedlo
Reklama
Vyskúšajte chutné petržlenové hranolčeky podľa nášho receptu.

Video Player is loading.
Pripravte sa na zber úrody! Nahliadnite do septembrového vydania časopisu ZáhradkárZdroj: redakcia Záhradkár
Budete potrebovať:
- 8-9 petržlenov
- olivový olej
- morskú hrubozrnnú soľ
Na dip:
- 150 ml kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- štipku soli
- mleté čierne korenie
- nasekanú kôprovú vňať
Postup nájdete na nasledujúcej strane >>>
Postup
Petržleny očistite a nakrájajte na hrubšie hranolčeky. Rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olejom a posypte soľou. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 20 až 25 minút do ružova.
Kyslú smotanu dobre vymiešajte s očisteným a pretlačeným cesnakom. Ochuťte štipkou soli, korením a najemno nasekanou kôprovou vňaťou. Podávajte k teplým alebo aj studeným petržlenovým hranolčekom.