Reklama

Iné už chcieť nebudete! PETRŽLENOVÉ HRANOLČEKY s cesnakovým dipom

Petržlenové hranolčeky

Zdroj: Dobré Jedlo

Reklama
záhradkár logo

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Vyskúšajte chutné petržlenové hranolčeky podľa nášho receptu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte sa na zber úrody! Nahliadnite do septembrového vydania časopisu Záhradkár
    Zdroj: redakcia Záhradkár

    Budete potrebovať:

    • 8-9 petržlenov
    • olivový olej
    • morskú hrubozrnnú soľ

    Na dip:

    • 150 ml kyslej smotany
    • 1 strúčik cesnaku
    • štipku soli
    • mleté čierne korenie
    • nasekanú kôprovú vňať

    Postup nájdete na nasledujúcej strane >>>

    Postup

    Petržleny očistite a nakrájajte na hrubšie hranolčeky. Rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olejom a posypte soľou. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 20 až 25 minút do ružova.

    Kyslú smotanu dobre vymiešajte s očisteným a pretlačeným cesnakom. Ochuťte štipkou soli, korením a najemno nasekanou kôprovou vňaťou. Podávajte k teplým alebo aj studeným petržlenovým hranolčekom.

    Autor článku

    redakcia Záhradkár

    Kolektív autorov
    Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.