Reklama

Jednoduchší portugalský dezert: Miriam Kalisová ukazuje, ako na to

Miriam Kalisová

Zdroj: Instagram/miriam.kalisova

Reklama

Nikoleta Škopová

Externá redaktorka

Na verejnosti známa hlavne ako seriózna moderátorka Televíznych novín či relácie Reflex. Na sociálnych sieťach však Miriam Kalisová často zdieľa motivačné videá a prejavuje svoju lásku k vareniu. Jej originálne recepty, do ktorých vkladá celé svoje srdce, si získali veľkú popularitu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduchší portugalský dezert: Miriam Kalisová ukazuje, ako na to
    Zdroj: Instagram/miriam.kalisova

    Pre Miriam Kalisovú je varenie a pečenie formou meditácie, pri ktorej sa riadi jednoduchým princípom – najdôležitejšia je dobrá nálada a láska, ktorú vkladá do jedla. Verí, že keď varíte s radosťou a nie z povinnosti, jedlo prináša hosťom viac ako len plné žalúdky – prináša im zážitok.

    Obľúbená moderátorka sa nedávno podelila o recept na portugalský koláčik “Pastéis de Nata“, ktorý výrazne zjednodušila. Maslové cesto považovala za časovo náročné, v dôsledku čoho sa rozhodla pre lístkové cesto. Taktiež malé formičky vymenila za jednu veľkú formu na klasický koláč.

    RECEPT NÁJDETE NA ĎALŠEJ STRANE!

    Koláčik podľa Miriam Kalisovej

    Ingrediencie:

    • 40 g hladkej múky
    • 60 ml studeného mlieka
    • 60 ml vriaceho mlieka
    • 1/2 čl mletej vanilky
    • 170 ml vody
    • 180-200 g trstinového cukru
    • 1 ks škorica drievko ( tú som ja doma nedala, tak som použila 2 zvyšky vanilkových luskov)
    • 6 žĺtkov

    Postup:

    Zmiešame múku so studeným mliekom a vanilkou. Prilejeme vriace mlieko a poriadne premiešame. V rajnici zahrievame vodu s cukrom a škoricou ( ja som dala tie vanilkové lusky). Keď sa cukor rozpustí, tak necháme bublať ešte 5 minút. Horúci sirup vlejeme do múkovo-mliečnej zmesi a necháme vychladnúť, pravidelne premiešavame.

    Lístkové cesto nakrájame na pásiky a vystelieme ním vymastenú formu na koláč tak, ako vidíte na videu. Utlačíme. Do vychladnutej tekutej zmesi postupne zaplacujeme 6 žĺtkov, vylejeme na cesto v koláčovej forme a dáme piecť do rozpálenej rúru (vrch-spodok) na 250 °C asi 15 minút. Kontrolujte si to a nezľaknite sa, keď sa vrch trošku pripečie. Má to tak byť. Koláč vyberieme a krájame až po vychladnutí

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Jednoduchší portugalský dezert: Miriam Kalisová ukazuje, ako na to
      Zdroj: Instagram/miriam.kalisova

      Autor článku

      Nikoleta Škopová

      Externá redaktorka
      Záhradkárstvo a láska k prírode sú mojou vášňou už od detstva. Rada sa delím o praktické rady a inšpirácie, ktoré pomáhajú čitateľom zveľaďovať svoje záhrady a nachádzať radosť v každom kúsku zelene.