Logo
Reklama

Krumple, grule, švábky: Viete, prečo obyčajné zemiaky nikdy nevyjdú z MÓDY?

Na vrchol popularity sa zemiaky vyšvihli vďaka tomu, že na seba vedeli vziať veľa podôb. Pátrali sme v starých kuchárkach a našli tie najlepšie tradičné sladké aj slané variácie.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Rebríček popularity poľnohospodárskych plodín ukazuje, že zemiaky si po pšenici, ryži a kukurici dlhodobo držia štvrtú „zemiakovú“ pozíciu. Dalo by sa teda povedať, že mimo kategórie obilnín sú jasným víťazom a len málokto si vie predstaviť vianočné sviatky bez poctivého zemiakového šalátu.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás