Lepšiu a zdravšiu ste ešte nejedli! Ľahká nátierka s lieskovými orieškami a petržlenom
25. 8. 2024, 20:00

Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ
Reklama
Slovenskú kuchyňu si bez petržlenu len ťažko dokážeme predstaviť. Spolu s mrkvou je súčasťou zeleninových zmesí, dochucovadiel, nesmie chýbať takmer v žiadnej polievke. Vyskúšajte však aj niečo odvážnejšie.
Budete potrebovať:
- 1 väčší petržlen
- 2 mrkvy
- kúsok zeleru
- polovicu kalerábu
- 2 lyžice nahrubo nasekaných lieskových orieškov
- 3 lyžice gréckeho jogurtu
- 1 lyžicu majonézy
- štipku mletého čili
- 1 lyžicu limetovej šťavy
- soľ";i:10;s:22:"mleté čierne korenie";i:11;s:20:"bagetu na podávanie
Postup nájdete na nasledujúcej strane >>>
Postup
Petržlen, mrkvu, zeler a kaleráb očistite a nastrúhajte. Jemne osoľte, premiešajte a nechajte chvíľu postáť.
K zelenine primiešajte nahrubo nasekané lieskové oriešky, jogurt, majonézu, pridajte štipku čili, limetovú šťavu, čerstvo pomleté čierne korenie a zľahka premiešajte.
Celozrnnú bagetu nakrájajte na plátky a nahrubo natrite nátierkou. Môžete servírovať.