Reklama

Lepšiu a zdravšiu ste ešte nejedli! Ľahká nátierka s lieskovými orieškami a petržlenom

ĽAHKÁ NÁTIERKA S LIESKOVÝMI ORIEŠKAMI

Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ

Reklama
záhradkár logo

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Slovenskú kuchyňu si bez petržlenu len ťažko dokážeme predstaviť. Spolu s mrkvou je súčasťou zeleninových zmesí, dochucovadiel, nesmie chýbať takmer v žiadnej polievke. Vyskúšajte však aj niečo odvážnejšie.

Budete potrebovať:

  • 1 väčší petržlen
  • 2 mrkvy
  • kúsok zeleru
  • polovicu kalerábu
  • 2 lyžice nahrubo nasekaných lieskových orieškov
  • 3 lyžice gréckeho jogurtu
  • 1 lyžicu majonézy
  • štipku mletého čili
  • 1 lyžicu limetovej šťavy
  • soľ";i:10;s:22:"mleté čierne korenie";i:11;s:20:"bagetu na podávanie

Postup nájdete na nasledujúcej strane >>>

Postup

Petržlen, mrkvu, zeler a kaleráb očistite a nastrúhajte. Jemne osoľte, premiešajte a nechajte chvíľu postáť.

K zelenine primiešajte nahrubo nasekané lieskové oriešky, jogurt, majonézu, pridajte štipku čili, limetovú šťavu, čerstvo pomleté čierne korenie a zľahka premiešajte.

Celozrnnú bagetu nakrájajte na plátky a nahrubo natrite nátierkou. Môžete servírovať.

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.