Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Letné osvieženie: Recept na melónovú tortu pre každú záhradnú párty!

Melónová torta

Zdroj: Pexels

Reklama
Nikoleta Škopová

Nikoleta Škopová

Externá redaktorka

Leto je v plnom prúde a s ním prichádza aj sezóna osviežujúcich a chutných melónov. Ak hľadáte originálny a zdravý dezert, ktorý ohromí vašu rodinu aj priateľov, melónová torta je tou správnou voľbou. Pochutí si každý a nemusíte sa obávať, či niekto z najbližších nemôže múku či vajíčka.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Letné osvieženie: Recept na melónovú tortu pre každú záhradnú párty!
    Zdroj: Pexels

    Melónová torta je skvelou alternatívou k tradičným dezertom hneď z niekoľkých dôvodov. Melón je totiž bohatý na vitamíny A a C, antioxidanty a zároveň hydratuje, čo je ideálne pre horúce letné dni. Má nízky obsah kalórií, vďaka čomu si ho môžete vychutnať bez výčitiek.

    Melónové torty sú ideálne nielen na bežné letné dni, ale aj na špeciálne príležitosti ako narodeniny, grilovačky alebo záhradné párty. Kreativite sa medze nekladú, takže sa nebojte experimentovať s rôznymi tvarmi a dekoráciami.

    Melónové torty sú perfektným riešením pre tých, ktorí hľadajú zdravý, osviežujúci a vizuálne atraktívny dezert. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a ohromte svojich blízkych originálnym letným dezertom.

    Recept na melónovú tortu

    Ingrediencie:

    • 1 veľký vodový melón
    • Čerstvé ovocie podľa chuti (jahody, čučoriedky, maliny, kiwi, mango)
    • Grécky jogurt alebo šľahačka (podľa preferencie)
    • Mandle, kokosové vločky alebo čokoládové hobliny na ozdobu

    Postup:

    Melón umyte a osušte. Opatrne ho nakrájajte na hrubé plátky (asi 2-3 cm hrubé) a potom pomocou vykrajovača alebo ostrého noža vytvorte kruhový tvar. Jeden veľký kruh použite ako základ torty. Môžete ho ozdobiť ďalšími vrstvami melóna alebo použiť menšie kúsky na vytvorenie viacúrovňovej torty. Natrite vrch a boky melónu gréckym jogurtom alebo šľahačkou. Pridajte čerstvé ovocie podľa chuti a posypte mandľami, kokosovými vločkami alebo čokoládovými hoblinami. Pred podávaním nechajte tortu vychladiť v chladničke aspoň hodinu, aby sa chute prepojili a torta bola osviežujúca.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Nikoleta Škopová

    Externá redaktorka

    Záhradkárstvo a láska k prírode sú mojou vášňou už od detstva. Rada sa delím o praktické rady a inšpirácie, ktoré pomáhajú čitateľom zveľaďovať svoje záhrady a nachádzať radosť v každom kúsku zelene.