Reklama

Mrkvovo-zázvorová polievka s pomarančovou kôrou vás postaví na nohy

Krémová mrkvovo-pomarančová polievka so zázvorom.

Zdroj: Midjourney/Monika Fajdová

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Ak cítite, že na vás niečo lezie, uvarte si túto rýchlu polievku plnú vitamínov!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Skutočne zdravá! Budete sa čudovať, čo ponúka obyčajná mrkva

    Mrkvovo-zázvorová polievka s pomarančovou kôrou

    Budete potrebovať:

    • 500 g mrkvy
    • 1 menšia cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
    • Kôra z 1 bio pomaranča
    • 1 l zeleninového vývaru
    • 200 ml kokosového mlieka alebo smotany na varenie
    • 1 lyžica olivového oleja alebo masla
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti

    Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. V hrnci rozohrejte olej alebo maslo a orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte cesnak a nastrúhaný zázvor, krátko orestujte, kým nezačne voňať. Pridajte nakrájanú mrkvu, premiešajte a zalejte zeleninovým vývarom. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte približne 20 minút, alebo kým mrkva nezmäkne. Keď je mrkva mäkká, polievku stiahnite z ohňa a rozmixujte dohladka tyčovým mixérom. Pridajte kokosové mlieko alebo smotanu, nastrúhanú pomarančovú kôru, a dochuťte soľou a korením. Krátko prehrejte, ale už nevarte. Podávajte horúcu, ozdobenú troškou pomarančovej kôry alebo nasekanými bylinkami, ak chcete extra farbu a vôňu.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.