Reklama

Najjednoduchší recept na slivkový koláč! Zabudnite na váhu, stačí vám HRNČEK

Hrnčekový slivkový koláč

Zdroj: shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Tento koláč je skvelý ako rýchle pohostenie alebo sladký dezert ku káve.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:44
Remaining Time 0:44
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    LUNÁRNY KALENDÁR pre záhradkárov | 19. – 25. AUGUST 2024

    Hrnčekový slivkový koláč

    Budete potrebovať:

    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 3/4 hrnčeka cukru
    • 1/2 hrnčeka mlieka
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 2 vajcia
    • 1 vanilkový cukor
    • 1 prášok do pečiva
    • Štipka soli
    • 500 g sliviek (nakrájaných na polovice a odkôstkovaných)
    • Škorica a práškový cukor na posypanie (voliteľné)

    Zdroj: shutterstock

    Pri pestovaní sliviek a výbere odrôd sa záhradkári zaujímajú prevažne o tvar, veľkosť a vyfarbenie plodov.

    V miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. V inej miske vyšľahajte vajcia, pridajte mlieko a olej. Mokré ingrediencie postupne pridajte k suchým a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 22 cm. Na vrch rovnomerne poukladajte polovice sliviek reznou stranou nahor. Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-35 minút, alebo kým nie je povrch zlatistý, vyskúšajte aj test špajdľou. Po vychladnutí môžete koláč posypať škoricou a práškovým cukrom.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.