Krémové tekvicové rizoto
- 1 kg hokkaido tekvice
- 1 PL oleja
- rozmarín
- 500 ml vývaru
- 2 menšie cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 ml bieleho vína
- 100 g strúhaného parmezánu
- 50 g masla
- 2 PL cream cheese
- 250 g ryže

Hokkaido vydlabte a nakrájajte (šupku môžete nechať), polejte 1 PL oleja, posoľte, pridajte rozmarín a pečte pri 200°C asi 25 minút. Rozmixujte s troškou vývaru na hustejšie pyré.
Do hrnca s troškou oleja dajte nadrobno nakrájanú cibuľu, keď bude už opražená, pridajte aj cesnak. Nasypte ryžu, trochu opražte a zalejte vínom. Nechajte vypariť alkohol, pridajte tekvicové pyré a po naberačkách vývar. Varte na strednom plameni a často miešajte. Keď bude ryža hotová, pridajte cream cheese a odstavte. Na záver pridajte maslo a nastrúhaný parmezán.