Reklama

Nemusí byť len kvasená! Ostala vám nastrúhaná KAPUSTA? Zavarte ju, je to lahôdka

Ideálna do pohárov

Zdroj: shutterstock

Reklama

Kvasená kapusta je každoročná klasika, ktorá zaistí zimnú dávku vitamínu C. Odrody ideálne na jej prípravu pomaly dozrievajú. Okrem nakladania, je na čase poobzerať sa po chutných receptoch. Strúhaná kapusta pochutí aj z pohára podľa nášho receptu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Top 7 odrôd kapusty vhodných na pestovanie v podmienkach Slovenska

    Kto má rád uhorky z pohára pripravené bez sterilizácie, zaiste si rád pochrumká na zaváranej kapuste. Na prípravu je jednoduchá, recept nie je náročný na suroviny, ale výsledok naozaj stojí za to.

    Suroviny na nálev

    • 1 l ocot
    • 4 l voda
    • 350 g cukor
    • 1 nakladač

    Postup:
    Poháre naplňte strúhanou kapustou, ktorú čo možno najviac utlačte, nech využijete kapacitu pohára čo možno najlepšie. Suroviny na nálev dajte do hrnca a priveďte k varu. Horúcim nálevom zalejte pripravenú kapustu. Poháre zavrite a otočte hore dnom. Zakryté dekou nechajte vychladnúť.

    TIP: Keď kapustu naložíte do pohára, na špičku noža naberte trošičku pyrosiričitanu a posypte ju. Zabráni zčernaniu.

    — Záhradkár

    Autor článku

    Vyštudovala som Záhradníctvo na Slovenskej Poľnohospodárskej Univerzite, kde som sa priučila technológii pestovania ovocia, kvetov, zeleniny aj viniča. Lásku k prírode som dostala do vienka od mojich príbuzných, ktorí inklinovali k pestovaniu rastlín a výrobe vína. Po štúdiu moja cesta viedla do redakcie časopisu Záhradkár, kde sa snažím neustále prinášať zaujímavé záhradkárske témy, ktorými žijem aj v súkromí.