Nemusí byť len kvasená! Ostala vám nastrúhaná KAPUSTA? Zavarte ju, je to lahôdka
25. 9. 2024, 6:00

Zdroj: shutterstock
Kvasená kapusta je každoročná klasika, ktorá zaistí zimnú dávku vitamínu C. Odrody ideálne na jej prípravu pomaly dozrievajú. Okrem nakladania, je na čase poobzerať sa po chutných receptoch. Strúhaná kapusta pochutí aj z pohára podľa nášho receptu.
Zdroj: shutterstock
Zdroj: shutterstock
Zdroj: Instagram David Beckham
Galéria k článku

Kto má rád uhorky z pohára pripravené bez sterilizácie, zaiste si rád pochrumká na zaváranej kapuste. Na prípravu je jednoduchá, recept nie je náročný na suroviny, ale výsledok naozaj stojí za to.
Suroviny na nálev
- 1 l ocot
- 4 l voda
- 350 g cukor
- 1 nakladač
Postup:
Poháre naplňte strúhanou kapustou, ktorú čo možno najviac utlačte, nech využijete kapacitu pohára čo možno najlepšie. Suroviny na nálev dajte do hrnca a priveďte k varu. Horúcim nálevom zalejte pripravenú kapustu. Poháre zavrite a otočte hore dnom. Zakryté dekou nechajte vychladnúť.
TIP: Keď kapustu naložíte do pohára, na špičku noža naberte trošičku pyrosiričitanu a posypte ju. Zabráni zčernaniu.