Reklama

Nevylievajte sladkokyslý nálev z UHORIEK! Babičky ho nielen pili, ale využívali aj na TOTO

Zavárané uhorky zjete, ale nálev vylejete?

Zdroj: shutterstock

Reklama

Kto vie, ako využiť zdanlivo zbytočný nálev od uhoriek? Keď zostávajúci obsah zaváraninového pohára vylejete do záchodovej misy, nie je to až tak zlý nápad. Uhorkový nálev totiž dokáže toaletu pekne vyčistiť. Je ale mnoho ďalších skvelých nápadov, ako nálev od uhoriek vyžiť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:57
Remaining Time 0:57
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Šalátové uhorky si môžete zavariť ako strúhaný ŠALÁT
    Zdroj: redakcia Záhradkár

    Upokojujúci obklad

    Zdroj: Shutterstock.com

    Riziko rakoviny kože zvyšuje každé spálenie.

    Do nálevu namočte vatový tampón alebo menší uterák a priložte na spálené miesta na vašom tele. Kľúčom k upokojeniu je ocot spoločne s uhorkovou šťavou, ktoré zmiernia popálenie a uľavia od bolesti.

    Zálievka na šalát

    Zdroj: shutterstock

    Uhorkový nálev využijete aj pri príprave rôznych šalátov.

    Uhorkový nálev obsahuje ocot. Preto ho môžete ľahko využiť ako náhradu zálievky. Alebo ho skúste zmiešať s jogurtom a vyčarovať krémovú zálievku na zemiakový šalát, zemiaky alebo ryby.

    Uhorkové koktajly

    Zdroj: shutterstock

    Uhorkový nálev má svoju typickú vôňu aj chuť. Niekto ho dvakrát nemusí, ale sú aj takí, ktorí ho vypijú s radosťou.

    Existuje jednoduchý recept, s ktorým zažiarite. Vezmite mixér, do nádoby vložte ľad, 1 diel vody a 2 diely nálevu z uhoriek. Všetko dôkladne rozdrvte a pretrepte.

    Liek na opicu

    Zdroj: Shutterstock

    Večerné popíjanie i keď maličkého množstva alkoholu škodí srdcu.

    Čo spôsobuje "opicu" po pití alkoholu? Dehydratácia. Ak sa chcete vyhnúť nepríjemnému ránu, než si ľahnete, vypite trochu uhorkového nálevu. Zaručujeme, že sa budete cítiť oveľa lepšie.

    Naložte vajíčka

    Zdroj: Shutterstock

    Do uhorkové nálevu môžete vložiť uvarené vajíčka, syry aj ošúpaný cesnak.

    Keď vám po uhorkách zostane pohár plný nálevu, skúste ho využiť na konzervovanie potravín. Vložte do neho napríklad vajcia natvrdo, cesnak alebo cibuľu. Vydržia tak dlhšie.

    Autor článku

    Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.