Reklama

V obchode ho už nikdy viac nekúpite! Lahodný DOMÁCI KEČUP ako od starej mamy

Domáci kečup: S maminou každý rok robíme kečupu na litre. Milujeme ho a vždy nám vydrží celý rok. Je základom väčšiny jedál a omáčok v našej domácnosti. Vždy, keď ho varíme, dáme iné množstvá a pomery, ale zhruba sa vždy držíme tohto receptu.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
záhradkár logo

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Ak sa vám podarilo dopestovať príliš veľa plodov a neviete, čo s nimi, určite neotáľajte a spracujte ich. Pripravte si vynikajúci kečup.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:21
Remaining Time 0:21
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER: 6 rajčiakových tipov na júl pre bohatú úrodu

    Budete potrebovať:

    • 1 kg zrelých rajčiakov
    • 2 sladké jablká
    • 2 PL olivového oleja
    • 2 väčšie cibule
    • ½ ČL sladkej papriky
    • 100 g trstinového cukru
    • 1,5 ČL soli
    • 5 guľôčok nového korenia
    • 2 PL vínneho octu
    • bobkový list";i:10;s:11:"3 klinčeky

    Rajčiaky nakrojte do kríža, sparte, olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Rovnako pripravte jablká a cibuľu, ošúpte a nakrájajte. Do hrnca vložte zeleninu a jablká, posypte trstinovým cukrom, pridajte soľ a koreniny a varte do zmäknutia. Vyberte koreniny, rozmixujte ponorným mixérom a prepasírujte. Nakoniec pridajte ocot. Všetko nechajte asi hodinu variť, kým zmes nezhustne do požadovanej konzistencie. Odstavte z platne a ešte horúce plňte do umytých pohárov. Otočte hore dnom a nechajte pod dekou vychladnúť, prípadne sterilizujte.

    Autor článku

    redakcia Záhradkár

    Kolektív autorov
    Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.