V obchode ho už nikdy viac nekúpite! Lahodný DOMÁCI KEČUP ako od starej mamy
12. 7. 2024, 11:00

Zdroj: Shutterstock
Ak sa vám podarilo dopestovať príliš veľa plodov a neviete, čo s nimi, určite neotáľajte a spracujte ich. Pripravte si vynikajúci kečup.
Zdroj: archív Dobré jedlo
Zdroj: Dobré jedlo
Zdroj: archív Dobré jedlo
Galéria k článku

Budete potrebovať:
- 1 kg zrelých rajčiakov
- 2 sladké jablká
- 2 PL olivového oleja
- 2 väčšie cibule
- ½ ČL sladkej papriky
- 100 g trstinového cukru
- 1,5 ČL soli
- 5 guľôčok nového korenia
- 2 PL vínneho octu
- bobkový list";i:10;s:11:"3 klinčeky
Rajčiaky nakrojte do kríža, sparte, olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Rovnako pripravte jablká a cibuľu, ošúpte a nakrájajte. Do hrnca vložte zeleninu a jablká, posypte trstinovým cukrom, pridajte soľ a koreniny a varte do zmäknutia. Vyberte koreniny, rozmixujte ponorným mixérom a prepasírujte. Nakoniec pridajte ocot. Všetko nechajte asi hodinu variť, kým zmes nezhustne do požadovanej konzistencie. Odstavte z platne a ešte horúce plňte do umytých pohárov. Otočte hore dnom a nechajte pod dekou vychladnúť, prípadne sterilizujte.