Slivkový crumble
Potrebujete:
- 4 šálky sliviek
- 1/2 šálky cukru
- 1 lyžicu škorice
- 1 lyžicu škrobu
- 1 šálky ovsených vločiek
- 1/2 šálky detskej krupice
- 1/4 šálky cukru
- 1/2 šálky nasekaných orechov
- 1/2 šálky studeného masla

zdroj: Shutterstock
Ako na to:
- Slivky umyte, odstráňte jadro a prekrojte na štvrtiny. Zmiešajte ich s cukrom, škrobom a škoricou, nechajte 10 minút marinovať. Zatiaľ si pripravte posýpku: ovsené vločky, krupicu, cukor, orechy zmiešajte, pridajte na kúsky nakrájané studené maslo a vypracujte rukami mrveničku.
- Do zapekacej nádoby nasypte slivky a nadrobte na ne mrveničku tak, aby boli pokryté všetky kúsky ovocia. Pečte asi 35-40 minút pri teplote 180°C. Podávajte ešte teplé, ideálne s kopčekom vanilkovej zmrzliny.