KURČA V CIBUĽOVEJ OMÁČKE

4 porcie, 60 minút
Potrebujete:
- 1 kurča
- 2 lyžice oleja
- 600 g cibule
- 100 ml bieleho vína
- strúhaný muškátový oriešok
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ, korenie
POSTUP:
- Kurča umyte, osušte a nakrájajte na porcie. Osoľte a okoreňte. V hrnci zohrejte olej a mäso zo všetkých strán prudko opečte. Vyberte a odložte na teplé miesto.
- Cibuľu ošúpte a najemno nakrájajte. Vo výpeku po kurčati speňte cibuľu, zalejte vínom a poduste do mäkka. Pridajte kurča, ochuťte muškátovým orieškom, podlejte 300 ml vody, zakryte a poduste.
- Mäkké kurča vyberte, zvyšnú omáčku rozmixujte ponorným mixérom spolu so smotanou. Omáčku prehrejte a nalejte na kurča. Podávajte s ryžou alebo knedľou.