Logo

Od jednej KOZY k tridsiatim: Manželia radia, ako si vyrobiť poctivé domáce MASLO

Manželia Čapkovci majú radosť, keď vidia, koľko ľudí sa zaujíma o vlastnú výrobu mliečnych produktov.

Zdroj: shutterstock

V kuchyniach prababičiek by ste len ťažko hľadali chladničku a niečo ako trvanlivé mlieko neexistovalo. Pri každej chalúpke bučala krava alebo sa aspoň pásla koza. Čerstvé mlieko sa jednoducho spracovalo na domáci tvaroh, syr či maslo.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás