Logo
Reklama

Odkiaľ priplával na slovenské STOLY? V minulosti sa konzumovali aj iné ryby, nielen KAPOR

Na štedrovečerných stoloch sa pritom kapor u nás prvýkrát objavuje až v 19. storočí.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Keď sa povie vianočná ryba, väčšina slovenských domácností si predstaví „domáceho“ kapra. Na štedrovečerných stoloch sa pritom u nás prvýkrát objavuje až v 19. storočí. V Európe sa udomácnil vďaka Rimanom, ktorí odhalili jeho kladné vlastnosti pre bezproblémový chov v rybníkoch.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás