Reklama

Pár RECEPTOV na rýchle a chutné silvestrovské jednohubky!


Talianske jednohubky
6 porcií

Suroviny
1 malá bageta, 150 g nátierkového syra, 1 PL sekanej petržlenovej vňate, 6 na slnku sušených paradajok (Pomodori secchi)
	
Postup
Nakrájajte bagetu na plátky a nasucho opečieme na panvici. Rozmiešame nátierkový syr s petržlenovou vňaťou a natrite na bagetu. Na vrch položíme jednu sušenú paradajku a ozdobíme vňaťou.
Čas prípravy : 15 minút
1 porcia cena : 0,29 €

Zdroj: archív

Reklama

Ak si chcete spríjemniť silvestrovské posedenie a prekvapiť rodinu rýchlymi a chutnými jednohubkami na poslednú chvíľu, ste na správnom mieste!

Nezabudnite na nápadité pohostenie. Dnes vám ponúkame recepty na jednoduché slané aj sladké jednohubky, ktoré by na vašom stole nemali chýbať. Bude u vás údený losos alebo syrová nátierka?

Chuťovky s údeným lososom

Zdroj: Dobré jedlo

Budete potrebovať: • 1 ks lístkové cesto • 1 ks vajce •  plátky údeného lososa • 1 ks kyslá smotana • 1 ks sójová tatárska omáčka •  mleté čierne korenie •  soľ • pažítka • lístky polníčkového šalátu • múka na posypanie dosky

Lístkové cesto rozvaľkajte  na pomúčenej doske. Z cesta vykrojte hrubšie kolieska, uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch kolieska potrite rozšľahaným vajcom, posoľte a upečte v rúre vyhriatej na 200 °C. Kyslú smotanu vymiešajte s tatárskou omáčkou, nasekanou pažítkou a okoreňte mletým čiernym korením. Na každé vychladnuté upečené koliesko dajte ochutenú plnku. Položte kúsky údeného lososa, dozdobte lístkami polníčka, a pažítkou.

Čipsy so syrovou nátierkou

Budete potrebovať: • balík paprikových čipsov • šalát • pažítka • cherry paradajky
NA NÁTIERKU: • 100 g masla • 200 g topeného syra • 70 g krémového tvarohového syra • 3 ks strúčiky cesnaku • mleté biele korenie • soľ

Zmäknuté maslo dobre vymiešajte s topeným a tvarohovým syrom. Ochuťte prelisovaným cesnakom, soľou a mletým bielym korením. Listy šalátu natrhajte na kúsky. Na každý paprikový čips dajte nátierku, kúsok šalátu, ozdobte mesiačikom cherry paradajky a pažítkou.

Crostini s pečeným cesnakom

Zdroj: Dobré jedlo

Budete potrebovať:  • 4 hlávky cesnaku • 1 čili paprička • estragón • sušený majorán • 12 ks plátkov bagety • olivový olej

Rúru predhrejte na 200 °C. Z cesnakových hlavičiek odkrojte len malý kúsok z vrcholu, aby ste ich otvorili. Do každej nalejte lyžicu olivového oleja a rukami olej ešte rozotrite. Každú hlávku zabaľte do alobalu, do dvoch balíčkov pridajte čili papričky, vetvičky majoránu a vo vyhriatej rúre pečte asi 40 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Potom opatrne vyberte opečené cesnaky do misy, pridajte čili nakrájané na kolieska a pokvapkajte olivovým olejom. Bagetu nakrájajte na šikmo na plátky, každý potrite olivovým olejom a uložte na plech. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatista. Nechajte vychladnúť, na každý plátok dajte niekoľko strúčikov pečeného cesnaku, kúsok čili a posypte majoránom.

Kanapky s jahodami a bielou čokoládou

Zdroj: Dobré jedlo

Budete potrebovať: • 150 g jahôd • 4 plátky bieleho hriankového chleba • 150 g mascarpone • 2 lyžice šľahačky • 1 balíček vanilkového cukru • 1 až 2 lyžice citrónovej šťavy • 1 lyžica medu • 1 ks lístky mäty • 50 g bielej čokolády

Jahody očistite a zmiešajte s citrónovou šťavou a medom. Nechajte postáť. Z hriankového chleba vykrojte kolieska a nasucho opečte z oboch strán. Mascarpone premiešajte so šľahačkou a s vanilkovým cukrom. Krémom potrite každú kanapku. Navrch položte očistenú jahodu, ozdobte lístkom mäty a nastrúhanou bielou čokoládou.

Originálne chrumkavé jednohubky

Zdroj: Dobré jedlo

Budete potrebovať:  • slané krekry s menším obsahom tuku
NA NÁTIERKU: • 80 g syra Lučina • 50 g syra s modrou plesňou •  2 lyžice majonézy • nasekaný kôpor • soľ (nemusí byť) • mleté čierne korenie
NA OZDOBENIE: • sušené paradajky v oleji • olivy • plátky sušenej šunky alebo údeného lososa

Oba syry roztlačte vidličkou a premiešajte s majonézou. Pridajte nasekaný kôpor, štipku soli a korenie. Nátierku ozdobne nastriekajte na krekry. Chuťovky ozdobte kúskom sušenej paradajky a podľa chuti kúskom olivy, sušenej šunky alebo údeného lososa.

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.