Reklama

Pečený PUNČOVÝ čaj zohreje na tele aj na duši! Chutnú ovocnú pochúťku musíte mať v zásobe

Reklama

Pečený čaj je symbolom chladných jesenných dní, kedy si teplý nápoj vychutnávate pri krbe s dobrou knihou v ruke. Upiecť si môžete ovocie podľa svojej chuti a sezóny. Do jesenného pridajte aj niekoľko bobuliek rakytníka alebo arónie!

Pečený punčový čaj

Budete potrebovať:

  • 2 jablká
  • 2 kivi
  • 1 mango
  • 1 väčšia hruška
  • 1 pomaranč
  • 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 200 m griotky aleb višňového sirupu
  • 2 kúsky škorice
  • 1 hviezdička badiánu
  • šťava z 2 limetiek

Postup:

1. Ovocie nakrájajte na kocky a vložte do menšieho pekáča. Posypte zázvorom a cukrom.

2. Zalejte griotkou alebo pre nealko verziu višňovým, prípadne ríbezľovým sirupom. Na vrch uložte škoricu a badián.

Zdroj: Dobré jedlo, archív

Ovocie nemusíte pred pečením polievať tekutinou, pustí si šťavu. Prípadne ho podlejte len trochou vody.

3. Premiešajte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 150 °C na 60 minút. Počas pečenia párkrát premiešajte a polejte limetkovou šťavou.

4. Z pekáča vyberte škoricu a badián. Ovocie preložte do menšieho zaváracieho pohára a dobre uzatvorte.  

Zdroj: Dobré jedlo, archív

Použiť môžete aj mrazené ovocie (maliny, ríbezle, jahody), a vyskúšajte pridať aj sušené brusnice, hrozienka, marhule či kandizovaný ananás.

Vyberáme pre vás niečo PLUS