Pripravte si to najvoňavejšie LEČO tohto leta! Tá chuť vás odrovná
5. 8. 2024, 18:00

Zdroj: profimedia.sk
Existuje jedlo, ktoré ešte lepšie spája všetky letné chute?

Zdroj: NMH/Záhradkár
Voňavé lečo s klobáskou
Potrebujete:
- 200 g klobásy (ideálne kvalitná maďarská klobása, ale môžete použiť aj lokálnu údenú klobásu)
- 2 veľké cibule
- 6-8 čerstvých paprík rôznych farieb
- 500 g zrelých paradajok
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
- Olej alebo bravčová masť
- Chlieb na podávanie
Umyte a nakrájajte zeleninu, cibuľu a papriku na prúžky, paradajky na kocky. Klobásu nakrájajte na kolieska. Na veľkej panvici alebo vo veľkom hrnci rozohrejte trochu oleja a pridajte klobásu. Smažte, kým nie je mierne opečená. Potom ju vyberte a odložte bokom. Do rovnakého hrnca pridajte trochu oleja, ak je to potrebné, a opražte nakrájanú cibuľu, kým nie je sklovitá. Pridajte papriku a smažte ďalších 5 - 7 minút, kým paprika mierne nezmäkne. Do zeleniny vmiešajte paradajky, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Varte na miernom ohni približne 10 minút, kým sa všetky chute nespoja. Pridajte opečenú klobásu späť do hrnca, premiešajte a varte ešte 5 - 10 minút, aby sa klobása prepojila s chuťou zeleniny a všetko dobre prehrialo.