Reklama

Pripravte si to najvoňavejšie LEČO tohto leta! Tá chuť vás odrovná

Lečo bez vajíčka

Zdroj: profimedia.sk

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Existuje jedlo, ktoré ešte lepšie spája všetky letné chute?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:44
Remaining Time 0:44
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    VIDEO | 6 letných RAJČIAKOVÝCH tipov pre BOHATÚ úrodu
    Zdroj: NMH/Záhradkár

    Voňavé lečo s klobáskou

    Potrebujete:

    • 200 g klobásy (ideálne kvalitná maďarská klobása, ale môžete použiť aj lokálnu údenú klobásu)
    • 2 veľké cibule
    • 6-8 čerstvých paprík rôznych farieb
    • 500 g zrelých paradajok
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
    • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
    • Olej alebo bravčová masť
    • Chlieb na podávanie

    Umyte a nakrájajte zeleninu, cibuľu a papriku na prúžky, paradajky na kocky. Klobásu nakrájajte na kolieska. Na veľkej panvici alebo vo veľkom hrnci rozohrejte trochu oleja a pridajte klobásu. Smažte, kým nie je mierne opečená. Potom ju vyberte a odložte bokom. Do rovnakého hrnca pridajte trochu oleja, ak je to potrebné, a opražte nakrájanú cibuľu, kým nie je sklovitá. Pridajte papriku a smažte ďalších 5 - 7 minút, kým paprika mierne nezmäkne. Do zeleniny vmiešajte paradajky, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Varte na miernom ohni približne 10 minút, kým sa všetky chute nespoja. Pridajte opečenú klobásu späť do hrnca, premiešajte a varte ešte 5 - 10 minút, aby sa klobása prepojila s chuťou zeleniny a všetko dobre prehrialo.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.