Reklama

Slané recepty s JABĹČKAMI: Vyskúšate šalát alebo famózne hotdogy?

JABĹČKO NASLANO bude za hviezdu: Ochutnajte tieto famózne RECEPTY!

Zdroj: časopis Gurmet

Reklama
záhradkár logo

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Jablká nie sú len naším najobľúbenejším a najpestovanejším ovocím, ale aj vďačnou ingredienciou, ktorá ponúka v kuchyni neskutočné možnosti využitia. Nasladko, ale i naslano bude jabĺčko za hviezdu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nádchovník ZADARMO! Takto jednoducho ho rozmnožíte

    Kapustový šalát s jablkami, orechmi a gorgonzolou

    Osviežujúci šalát plný vitamínov počas jesenných dní budete milovať.

    Zdroj: časopis Gurmet/ Š. Babická

    Kapustový šalát s jablkami, orechmi a gorgonzolou

    Budete potrebovať:

    • Na šalát: ¼ hlávky bielej kapusty • 2 mrkvy • 1 jablko • za hrsť bobúľ červeného hrozna • 100 g gorgonzoly • za hrsť vlašských orechov • za hrsť petržlenovej vňate
    • Na zálievku: 4 PL majonézy • 1 PL bieleho jogurtu • šťava z polovice citróna • soľ • mleté čierne korenie
    1. Očistenú mrkvu, jablko zbavené jadrovníka a bielu kapustu nasekajte na tenké pásiky. Bobule hrozna pokrájajte na štvrtiny a petržlenovú vňať nadrobno.
    2. Zmiešajte ingrediencie na zálievku a prelejte ňou základ šalátu. Premiešajte, navrch rozdrobte gorgonzolu a dozdobte nasucho opraženými a nasekanými vlašskými orechmi.

    Recept na úžasné hotdogy s jablkom, červenou kapustou a remuládou nájdete na ďalšej strane! >>>

    Zdroj: časopis Gurmet/M. Bartoš

    Hotdog s jablkom, červenou kapustou a remuládou

    Hotdog s jablkom, červenou kapustou a remuládou

    Nemecké biele klobásy sa u nás tešia veľkej obľube. Síce je tento recept ako vystrihnutý z Oktoberfestu, parádu však narobí aj počas celej grilovacej sezóny.

    Budete potrebovať:

    • Na hotdogy: 12 ks bielych klobás • 6 menších bagiet alebo rožkov • 2 cibule • 1 PL oleja • ¼ hlávky červenej kapusty • 1 jablko • ½ červenej cibule • 1 ČL cukru • 1 ČL drvenej rasce • 1 PL balzamového octu • 1 PL oleja • soľ
    • Na remuládu: 2 strúčiky cesnaku • 1 PL balzamového octu • 1 vajce • 1 ČL
      dijonskej horčice • ½ ČL medu • 200 ml repkového oleja • soľ • mleté čierne korenie
    1. V hrnci na miernom ohni zohrejte olej a opečte nakrájanú cibuľu. Po niekoľkých minútach ju posypte cukrom a restujte ďalej 1 až 2 minúty. Pridajte najemno nakrájanú kapustu, rascu a opekajte približne 10 minút. Potom do hrnca vložte na kocky nakrájané jablko, premiešajte, dochuťte soľou, poduste domäkka a nechajte vychladnúť.
    2. Na druhej panvici najskôr pomaly opečte dozlata cibuľu nakrájanú na kolieska, polejte balzamovým octom a nechajte tekutinu vyvariť.
    3. Pripravte remuládu. Do nádoby od tyčového mixéra vložte nakrájaný cesnak, vajce, ocot, horčicu, soľ, korenie, 2 lyžice oleja a med. Začnite mixovať a postupne pridávajte po troche olej. Mixujte, pokým nevznikne hustá majonéza.
    4. Klobásy opečte zo všetkých strán, bagety rozrežte a vnútro potrite remuládou. Navrstvite červenú kapustu, položte naň opečené klobásy, vždy 2 kusy na porciu. Posypte opečenou cibuľou a štedro prelejte remuládou.

    NÁŠ TIP!
    Keďže remuláda sa vyrába zo surových vajec, použite len tie z kontrolovaného chovu. Najlepšie je remuládu spotrebovať okamžite, poprípade skladovať v chladničke a použiť do dvoch dní.

    Autor článku

    redakcia Záhradkár

    Kolektív autorov
    Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.