Logo
Reklama

Slováci cez sviatky ládujú dobroty plné SOLI! Toto vám popraví trávenie, radí NÁDASKÁ

Ľudia po zime a pôste mohli mať oslabené žalúdky, a aby im teda mäso nezaškodilo, dávali sa horké byliny, ktoré slúžili aj na pretrávenie.

Zdroj: redakcia Záhradkár

Reklama

Po zime boli zásoby našich predkov stenčené a nemohli si vyberať. Počas veľkonočných sviatkov sa preto jedli hlavne údené výrobky zo zabíjačky. Ľudia konzumovali takto upravené výrobky, pretože nemali chladničky ani mrazničky. Údením a nakladaním do soli sa mäso konzervovalo.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás