Veľkonočný orechový baránok
Budete potrebovať:
- 6 vajec
- 150 g masla
- 150 g cukru
- 250 ml mlieka
- 380 g polohrubej múky
- štipka soli
- citrónová kôra z pol citrónu
- 70 g mletých vlašských orechov
Recept pochádza z obce Dražkovce.
Postup:
1. Oddeľte žĺtky od bielkov. Maslo najprv rozmiešajte a postupne po lyžičke do neho zapracujte žĺtky a cukor.
2. Potom pridajte po lyžičkách múku a mlieko. Primiešajte mleté orechy.
3. Časť múky (asi 2 lyžice) si oddeľte a rozmiešajte si v nej prášok do pečiva.
4. Našľahaný sneh z bielkov postupne pridajte k pripravenej zmesi, na záver primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
5. Pripravené cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy. Dajte piecť do trúby na 45 minút.