Šupnite bohatú úrodu černíc do skvelej nepečenej DOBROTY! Stačí vám päť surovín
30. 8. 2024, 20:00

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Lahodný recept na torta bez želatíny, na ktorú nepotrebujete viac ako 15 minút!

Video Player is loading.
Viackrátrodiace maliny aj černice zrežte týmto rezomČernicový nepečený koláč
Budete potrebovať:
- 1 balenie okrúhlych piškót
- 500 g jemného tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 3 balíčky vanilkového cukru
- 250 g černíc
Zdroj: shutterstock
Černice obsahujú vlákninu, ktorá je dôležitá pre zdravé trávenie a prevenciu zápchy. Vláknina slúži ako potrava pre prospěšné baktérie vo vašom čreve.
Sto gramov černíc dajte do hrnca a nechajte rozvariť. Zatiaľ si vymiešajte plnku z jemného tvarohu, kyslej smotany a vanilkového cukru. Do tortovej formy s priemerom 18 cm naukladajte vrstvu piškót, polejte černicovým rozvarom, dajte asi tretinu krému a uložte celé černice. Opäť dajte vrstvu piškót, rozvar, krém a černice. Všetko ukončite piškótami a na tie navrstvite poslednú vstvu krému. Nechajte stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc.