Reklama

Šupnite bohatú úrodu černíc do skvelej nepečenej DOBROTY! Stačí vám päť surovín

Černicová nepečená torta

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Lahodný recept na torta bez želatíny, na ktorú nepotrebujete viac ako 15 minút!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Viackrátrodiace maliny aj černice zrežte týmto rezom

    Černicový nepečený koláč

    Budete potrebovať:

    • 1 balenie okrúhlych piškót
    • 500 g jemného tvarohu
    • 200 g kyslej smotany
    • 3 balíčky vanilkového cukru
    • 250 g černíc

    Zdroj: shutterstock

    Černice obsahujú vlákninu, ktorá je dôležitá pre zdravé trávenie a prevenciu zápchy. Vláknina slúži ako potrava pre prospěšné baktérie vo vašom čreve.

    Sto gramov černíc dajte do hrnca a nechajte rozvariť. Zatiaľ si vymiešajte plnku z jemného tvarohu, kyslej smotany a vanilkového cukru. Do tortovej formy s priemerom 18 cm naukladajte vrstvu piškót, polejte černicovým rozvarom, dajte asi tretinu krému a uložte celé černice. Opäť dajte vrstvu piškót, rozvar, krém a černice. Všetko ukončite piškótami a na tie navrstvite poslednú vstvu krému. Nechajte stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.