Reklama

Tajomstvo výroby crinkles: Vianočná delikatesa, ktorú musíte vyskúšať!

Crinkles sú ako stvorené k šálke mlieka, kávy či horúcej čokolády.

Zdroj: Martina Gyenes

Reklama

Vianočné "crinkles" sú populárne vianočné sušienky, ktoré majú charakteristický "roztrhaný" vzhľad kvôli prachu z práškového cukru a krátkemu pečeniu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER | Chcete zdobiť medovníky ako PROFESIONÁL?
    Zdroj: redakcia Záhradkár

    Recept na tradičné čokoládové crinkles:

    • 100 g horkej čokolády (s obsahom kakaa 65 % a viac)
    • 60 g masla
    • 2 vajcia
    • 70 g trstinového cukru
    • 80 g hladkej pšeničnej múky
    • 40 g kakaa
    • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
    • štipka soli
    • práškový cukor na obalenie

    Zdroj: Martina Gyenes

    Vianočné "crinkles" sú populárne vianočné sušienky, ktoré majú charakteristický "roztrhaný" vzhľad kvôli prachu z práškového cukru a krátkemu pečeniu.

    Postup

    • Príprava čokolády a masla: V miske nad parou alebo v mikrovlnnej rúre rozpustite čokoládu a maslo dohladka. Nechajte trochu vychladnúť.
    • Zmiešajte cukor, vajcia a vanilku: V inej miske dôkladne premiešajte cukor, vajcia a vanilkový extrakt, kým zmes nebude hladká a svetlá.
    • Pridajte čokoládovú zmes: Postupne pridávajte čokoládovú zmes do cukrovej zmesi, stále miešajte, kým všetko nebude dobre spojené.
    • Pridajte suché ingrediencie: Vo veľkej miske zmiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. Pridajte suchú zmes k čokoládovej zmesi a miešajte, kým nebude všetko dobre spojené a nevytvorí sa homogénne cesto.
    • Chladenie: Zakryte cesto a nechajte ho v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny alebo cez noc.
    • Pečenie: Predhrejte rúru na 180°C. Vytvorte malé guličky z cesta a obaľte ich v práškovom cukre. Umiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie s dostatočným rozostupom. Crinckles pečte v predhriatej rúre približne 10-12 minút alebo kým okraje nezačnú získavať zlatohnedú farbu.
    • Nechajte crinkles vychladnúť na plechu niekoľko minút pred tým, než ich presuniete na mriežku, aby úplne vychladli. Po vychladnutí môžete tieto vianočné crinkles podávať a vychutnať si ich s rodinou a priateľmi. Dobrú chuť!