Reklama

Táto nečakaná chuťová kombinácia vás dostane! Dokonalé cibuľové čatní

Cibuľové čatní vás prekvapí svojou chuťou.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Cibuľové čatní s ovocím dodáva jedlám poriadny šmrnc. Ideálne je k mäsu, grilovaným jedlám alebo ako nevšedný doplnok k syrom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    VIDEO | Recept na osviežujúci levanduľovo-mätový sirup
    Zdroj: NMH/Záhradkár

    Potrebujete:

    • 2 stredne veľké červené cibule
    • 2 jablká
    • 1 hruška
    • 1 veľká broskyňa alebo nektarinka
    • 1/2 šálky hrozienok alebo sušených brusníc
    • 1/2 šálky jablčného octu
    • 1/4 šálky hnedého cukru
    • 1/2 šálky vody
    • 1 čajová lyžička mletej škorice
    • 1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru";i:10;s:42:"1/4 čajovej lyžičky mletých klinčekov";i:11;s:27:"1/2 čajovej lyžičky soli";i:12;s:50:"Štipka čili vločiek (voliteľné, podľa chuti)

    Na výrobu domáceho bylinkového čatní s ovocím najprv očistite a nakrájajte cibuľu na tenké plátky a ovocie ošúpte a nakrájajte na kocky. V hrnci zmiešajte cibuľu, jablká, hrušku, broskyňu a hrozienka alebo sušené brusnice. Pridajte jablčný ocot, hnedý cukur a vodu. Dochutíme škoricou, zázvorom, klinčekmi, soľou a voliteľne čili vločkami. Zmes priveďte k varu, znížte teplotu a pomaly varíte pod pokrievkou približne 30-40 minút, až kým zmes mierne nezhustne a ovocie úplne nezmäkne. Následne variť ďalších 10-15 minút bez pokrievky, aby sa čatní ešte viac zahustilo. Po varení nechajte čatní úplne vychladnúť, potom ho preložte do čistých, sterilizovaných pohárov a uchovávajte v chladničke, kde vydrží 2-3 týždne.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.