TIPY na netradičné spracovanie JABĹK. Preferujete ich na sladko či na slano?
31. 10. 2023, 20:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 20:40)

Zdroj: Canva
Poznáte netradičné spôsoby, ako spracovať jablká a vytvoriť z nich lahodné jedlá alebo nápoje? Tu je niekoľko netypických nápadov na ich spracovanie.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Jablkový chlebík
Pripravte si chlebík, pri ktorom budete jablká krájať na tenké plátky a vrstviť ich medzi vrstvy cesta. Jablkový chlebík je vynikajúci dezert alebo raňajkový koláč, ktorý kombinuje sladké a šťavnaté jablká s chrumkavým cestom. Je jednoduchý na prípravu a ponúka lahodnú kombináciu šťavnatých jabĺk a korenistých korenín
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Jablkový chlebík je jednoduchý na prípravu a ponúka lahodnú kombináciu šťavnatých jabĺk a korenistých korenín
Slané jablká
Slané jablká sú neobvyklým, ale chutným spôsobom, ako využiť jablká v slaných jedlách. Kombinujú sladkú a šťavnatú chuť jabĺk s rôznymi slanými prísadami, aby vytvorili jedinečné pokrmy alebo prílohy. Kombinujte jablká so slanými prísadami, ako je špenát, orechy a syry, na vytvorenie pestrej šalátovej misy alebo kanapiek.
- Slaný šalát s jablkami: Nakrájajte jablká na tenké plátky a zmiešajte ich so šalátovými listami, orechmi a syrom. Podávajte so slaným alebo jogurtovým dresingom.
- Surové jablká s hovädzím carpacciom: Sladké jablká nakrájajte na tenké plátky a servírujte ich s tenkými plátkami hovädzieho mäsa carpaccio. Pridajte olivový olej, citrónovú šťavu a korenie pre vylepšenie chuti.
- Slaný tzatziki so šalátom z jabĺk: Pripravte tzatziki s čerstvými uhorkami, jogurtom a cesnakom a zmiešajte ho so šalátom z nakrájaných jabĺk.
- Jablková a slaná omáčka: Jablká môžete zmiešať so slanými prísadami, ako je cibuľa, kôpor a olivový olej, aby ste vytvorili chutnú omáčku nako prílohu k rybám alebo kurčaťu.
Zdroj: Canva
Jablká môžete zmiešať so slanými prísadami, ako je cibuľa, kôpor a olivový olej, aby ste vytvorili chutnú omáčku ako prílohu k rybám alebo kurčaťu
Kari z jabĺk
Kari z jabĺk je exotické jedlo, ktoré kombinuje sladké a šťavnaté jablká s korením kari, čo vytvára lahodné jedlo plné chutí. Je to skvelá alternatíva pre tých, ktorí hľadajú vegetariánske alebo vegánske jedlá, ale aj pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a nezvyčajné. Toto jedlo je výnimočné svojím sladkým a korenistým okom a môže sa podávať s ryžou, naanom. Je to skvelá možnosť, ak chcete vyskúšať niečo nové a inšpirované kuchyňami juhovýchodnej Ázie. Tu je jednoduchý recept na kari z jabĺk.