Reklama

Vláčne hroznové muffiny bez váženia: Rýchly a chutný hrnčekový recept

Šťavnaté hroznové muffiny potešia celú rodinu.

Zdroj: MidJourney/Monika Fajdová

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Tieto muffiny sú skvelou voľbou na raňajky, desiatu alebo sladké občerstvenie. Hroznové muffiny budú vláčne a šťavnaté, plné ovocnej chuti.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pravidlá zberu HROZNA. Na kedy je najlepšie zber hrozna naplánovať?

    Tieto hroznové muffiny sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj poriadne šťavnaté. Vďaka použitiu hrozna získajú príjemnú sladkosť a vláčnosť. A najlepšie na tom je, že na prípravu nepotrebujete váhu – postačí vám obyčajný hrnček!

    Hrnčekové hroznové muffiny

    Budete potrebovať (na cca 12 muffinov):

    • 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka cukru (môžete použiť biely alebo trstinový cukor)
    • 1/2 hrnčeka mlieka
    • 1/3 hrnčeka oleja (
    • 1 veľké vajce
    • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
    • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
    • 1 lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru
    • Štipka soli
    • 1 hrnček hrozna (môžete použiť tmavé alebo svetlé, najlepšie bez jadier)";i:10;s:30:"Štipka škorice (voliteľné)

    Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na muffiny. Formičky na muffiny vyložte papierovými košíčkami alebo ich jemne vymastite. V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, cukor, štipku soli, prípadne škoricu. V druhej miske vyšľahajte vajce, mlieko, olej a vanilkový extrakt, až kým sa ingrediencie dobre neprepoja. Pomaly pridávajte suché ingrediencie do mokrej zmesi a jemne premiešavajte, kým nevznikne hladké cesto. Dávajte si pozor, aby ste cesto nepremiešali príliš – stačí, aby sa všetko len spojilo.

    Zdroj: shutterstock

    Bobule plné vitamínov majú pestré využitie.

    Hrozno dôkladne umyte a nechajte preschnúť. Ak sú bobule príliš veľké, môžete ich rozkrojiť na polovicu. Jemne primiešajte hrozno do cesta. Cesto rozdeľte do pripravených formičiek na muffiny. Každú formičku naplňte asi do 3/4 jej objemu, aby muffiny mali priestor pekne narásť. Muffiny pečte v predhriatej rúre približne 18–20 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé, vyskúšajte aj test špáradlom.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.