Vláčne hroznové muffiny bez váženia: Rýchly a chutný hrnčekový recept
13. 10. 2024, 18:00

Zdroj: MidJourney/Monika Fajdová
Tieto muffiny sú skvelou voľbou na raňajky, desiatu alebo sladké občerstvenie. Hroznové muffiny budú vláčne a šťavnaté, plné ovocnej chuti.

Tieto hroznové muffiny sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj poriadne šťavnaté. Vďaka použitiu hrozna získajú príjemnú sladkosť a vláčnosť. A najlepšie na tom je, že na prípravu nepotrebujete váhu – postačí vám obyčajný hrnček!
Hrnčekové hroznové muffiny
Budete potrebovať (na cca 12 muffinov):
- 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka cukru (môžete použiť biely alebo trstinový cukor)
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1/3 hrnčeka oleja (
- 1 veľké vajce
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru
- Štipka soli
- 1 hrnček hrozna (môžete použiť tmavé alebo svetlé, najlepšie bez jadier)";i:10;s:30:"Štipka škorice (voliteľné)
Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na muffiny. Formičky na muffiny vyložte papierovými košíčkami alebo ich jemne vymastite. V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, cukor, štipku soli, prípadne škoricu. V druhej miske vyšľahajte vajce, mlieko, olej a vanilkový extrakt, až kým sa ingrediencie dobre neprepoja. Pomaly pridávajte suché ingrediencie do mokrej zmesi a jemne premiešavajte, kým nevznikne hladké cesto. Dávajte si pozor, aby ste cesto nepremiešali príliš – stačí, aby sa všetko len spojilo.
Zdroj: shutterstock
Bobule plné vitamínov majú pestré využitie.
Hrozno dôkladne umyte a nechajte preschnúť. Ak sú bobule príliš veľké, môžete ich rozkrojiť na polovicu. Jemne primiešajte hrozno do cesta. Cesto rozdeľte do pripravených formičiek na muffiny. Každú formičku naplňte asi do 3/4 jej objemu, aby muffiny mali priestor pekne narásť. Muffiny pečte v predhriatej rúre približne 18–20 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé, vyskúšajte aj test špáradlom.