Reklama

Vôňa jesene v pohári: Pečený jablkový čaj so škoricou, vás zohreje

Pripravte si doma pečený čaj.

Zdroj: shutterstock.com

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Pečený jablkový čaj je voňavý a hrejivý nápoj, ktorý je ideálny na chladné jesenné a zimné dni. Tento recept vám prinesie chuť čerstvých jabĺk, doplnenú o hrejivú škoricu a jemné koreniny.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte sa na zber úrody! Nahliadnite do septembrového vydania časopisu Záhradkár
    Zdroj: redakcia Záhradkár

    Pečený jablkový čaj

    Budete potrebovať:

    • 2 kg jabĺk (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
    • 1 citrón (nakrájaný na plátky)
    • 300 g cukru
    • 2-3 kúsky škorice
    • 5 klinčekov
    • 1 hviezdička badiánu (voliteľné)
    • 100 ml medu (voliteľné)
    • 100 g sušených brusníc alebo hrozienok (voliteľné)

    Zdroj: Shutterstock

    Namiesto čokolády či cukríkov si môžete pripraviť aj pečený čaj.

    Jablká a citrónové plátky vložte do pekáča, pridajte škoricu, klinčeky, badián a cukor. Ak chcete, môžete pridať brusnice, hrozienka alebo iné sušené ovocie. Všetko dobre premiešajte a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút, kým jablká zmäknú a cukor sa skaramelizuje. Po upečení zmes preložte do sterilizovaných pohárov, prípadne pridajte med. Pre podávanie zalejte 1-2 lyžicami zmesi horúcou vodou a vychutnajte si voňavý čaj. Tento pečený čaj je ideálny na zimné večery, plný tepla a vôní.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.