Vôňa jesene v pohári: Pečený jablkový čaj so škoricou, vás zohreje
21. 8. 2024, 20:00

Zdroj: shutterstock.com
Pečený jablkový čaj je voňavý a hrejivý nápoj, ktorý je ideálny na chladné jesenné a zimné dni. Tento recept vám prinesie chuť čerstvých jabĺk, doplnenú o hrejivú škoricu a jemné koreniny.

Zdroj: redakcia Záhradkár
Pečený jablkový čaj
Budete potrebovať:
- 2 kg jabĺk (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
- 1 citrón (nakrájaný na plátky)
- 300 g cukru
- 2-3 kúsky škorice
- 5 klinčekov
- 1 hviezdička badiánu (voliteľné)
- 100 ml medu (voliteľné)
- 100 g sušených brusníc alebo hrozienok (voliteľné)
Zdroj: Shutterstock
Namiesto čokolády či cukríkov si môžete pripraviť aj pečený čaj.
Jablká a citrónové plátky vložte do pekáča, pridajte škoricu, klinčeky, badián a cukor. Ak chcete, môžete pridať brusnice, hrozienka alebo iné sušené ovocie. Všetko dobre premiešajte a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút, kým jablká zmäknú a cukor sa skaramelizuje. Po upečení zmes preložte do sterilizovaných pohárov, prípadne pridajte med. Pre podávanie zalejte 1-2 lyžicami zmesi horúcou vodou a vychutnajte si voňavý čaj. Tento pečený čaj je ideálny na zimné večery, plný tepla a vôní.