Reklama

Zavárané hrozno! Uchovajte si vôňu jesene aj na zimné dni!

Skúšali ste už hrozno aj zavárať?

Zdroj: MidJourney/Monika Fajdová

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Zavárané hrozno je nielen skvelým spestrením zimného stola, ale aj ideálnym darčekom pre blízkych.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nahliadnite do októbrového vydania magazínu Záhradkár

    Zavárané hrozno

    Budete potrebovať:

    • 1 kg čerstvého hrozna
    • 4 lyžice cukru
    • Voda
    • Šťava z 1 citróna

    Zdroj: shutterstock

    Ak nemáte možnosť vylisovať hrozno na mušt, môžete ho spracovať na lekvár alebo klasicky zavariť ako iné druhy ovocia.

    Najprv dôkladne umyte hrozno a odstráňte stopky. Poháre naplňte hroznom až po vrch, pridajte do každého pohára lyžicu cukru a trochu citrónovej šťavy. Dolejte vodou tak, aby boli všetky plody zakryté. Zatvorte poháre a sterilizujte vo vriacej vode asi 10 minút. Po vychladnutí uložte poháre na chladné a tmavé miesto.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.